KOTAN: “ANKETLER YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRÜYOR”

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan’ın, 23 Nisan Parkı’nda düzenlenen ‘Halk Buluşması’, yaklaşık bin kişinin katılımı ve gençlerin oluşturduğu meşale yoluyla coşkulu geçti. 22. Dönem CHP Antalya Milletvekili Tuncay Ercenk, “Cem Kotan artık aday değil belediye başkanı” dedi. 

04 Mart 2024
KOTAN: “ANKETLER YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRÜYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, Konyaaltı Siteler Mahallesi’nde bulunan 23 Nisan Parkı’nda halkla buluştu. Yaklaşık bin kişinin katıldığı ‘Halk Buluşması’na gelen Kotan ve CHP yöneticileri, gençler tarafından yakılan meşalelerle karşılandı. Buluşmada Cem Kotan’ın yanı sıra CHP İl Başkanı Nail Kamacı, Cem Kotan’ın seçim komitesine başkanlık eden 22.dönem Antalya Milletvekili Tuncay Ercenk, CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz ile belediye meclis üyesi adayları hazır bulundu.

SANDIK BAŞLANGIÇ OLACAK

CHP İl Başkanı Nail Kamacı, ülkedeki genel durumu özetlediği konuşmasında, “Bize bu durumu yaşatanlar, bunun karşılığını sandıkta görmeliler. Sandık herşeyin başlangıcıdır” dedi. Seçmenden Konyaaltı’nda Cem Kotan’a, Büyükşehir’de Muhittin Böcek’e oy isteyen Kamacı, “2019 seçimlerinde CHP 11 büyükşehir belediyesini kazandı, adamın şakülü kaydı. 2024’te iktidara öyle bir tokat vuralım ki, bir daha kendisine  gelemesin” dedi. İlçe Başkanı Demet Gündüz de mevcut belediyeleri koruyup üzerine yeni belediyeleri ekleyerek, iktidarı erken seçime zorlamak gerektiğini belirtti. 

Halk buluşmasına katılan CHP Konyaaltı Seçim Komitesi Başkanı Tuncay Ercenk konuşmasında, “Bugüne kadar Sayın Cem Kotan’ın sıfatı Konyaaltı Belediye Başkan Adayı idi. Bugünden itibaren Cem Kotan, Konyaaltı Belediye Başkanımız. Bu güzelliği birlikte yaşadığımız için çok mutluyum” dedi.

BELEDİYECİLİĞİ BİLEN BİR BAŞKAN

Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, halka seslenirken güzel bir tesadüfle, 2007 yılında 23 Nisan Parkı’nın açılışı sırasında gençlik kolları başkanı olduğunu ve o dönem Muhittin Böcek ile açılış kurdelesini kestiğini anlattı.

Kotan, seçime az bir zaman kaldığı için Konyaaltı halkına kitlesel olarak ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. 30 Yıllık Antalyalılığı, 20 yıllık siyasi geçmişi, 10 yıllık belediye tecrübesiyle hizmet etmeye talip olduğunu belirten Cem Kotan, “Ben bu kente aşığım. Ben bu kentte aşık oldum, evlendim, çocuğum oldu, ekmeğimi kazandım. Muratpaşa’da siyaset yaparken Konyaaltı’nda da yaptım. Konyaaltı’nın sokaklarında siyaseten emeğim var” dedi.

Muratpaşa ve Büyükşehir belediyelerindeki çalışmalarını anlatan Cem Kotan, şöyle devam etti: “Yani karşınızda, belediye başkanlığında belediyeciliği öğrenmeyecek biri var. Ben belediye başkanlığı koltuğuna oturur oturmaz hizmete başlayacağım. Siz bunu hak ediyorsunuz.” 

KREŞ SAYISI ARTIYOR, SOKAKLAR AYDINLANIYOR

Projeleri hakkında bilgi veren Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan, belediyenin her zaman çocukların yanında olacağını vurguladı. Kotan, ivedilikle kreşleri iki katına çıkarmayı düşündüklerini, çocuk oyun parklarının daha güvenli ve konforlu olmasını planladıklarını açıkladı.

Kadınların Konyaaltı’nda daha güven içinde yaşamasını istediklerini dile getiren Cem Kotan, kadınların işgücüne daha çok katılmasını, ayrıca vakitlerini geçirecekleri atölyelerin çoğalmasını planladıklarını söyledi. 

Cem Kotan, engelli çocuklar içinse tüm Türkiye’ye örnek olacak bir engelsiz kampüs düşündüklerini, bunu Konyaaltı’ndan başlayarak tüm Türkiye’ye yaygınlaştıracaklarını ifade etti. Kotan ayrıca yeşil alanların çoğaltılacağını, emekliler için daha fazla konfor alanları yaratılacağını kaydetti.

Hiçbir zaman hizmet ile rant arasına sıkışmadan hizmetten yana olacaklarını dile getiren Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, büyük projelerde mahalle halkına danışarak fikirlerini alacaklarını, Muhtarlar Meclisi kuracaklarını anlattı. Kotan, “Mahallelinin derdini dinleyip çözüm üreteceğim. Koltukta oturarak değil sokak sokak gezerek belediye başkanlığı yapacağım. Makam arabasından el sallayan değil o makam arabasını kullanmayan bir belediye başkanı olacağım” dedi.

“ANKETLERDE TIRMANIŞA GEÇTİK”

Anketler hakkında da bilgi veren Cem Kotan şöyle konuştu: “Henüz 1.5 aydır sahada çalışmamıza rağmen oy oranlarında ciddi bir tırmanışa geçtik. Genel merkez anketler yaptırmış. Teşekkür telefonları alıyoruz. Şu anda da anket yaptırdık, yenilerini yaptırıyoruz. Yüzlerimiz gülüyor.”

Başta yapılan polemiklerin artık hiçbirinin kalmadığını, arkasına da bakmayacağını dile getiren Cem Kotan, “Bu ülkesini seven, bayrağına bağlı, Atatürk’ün yolundan ayrılmayan herkesle masaya oturur konuşurum, herkese yoldaşlık yaparım. Benim ana ilkem vatanımdır, bayrağımdır, Atatürk’ümdür” dedi.

PARTİYE BAĞLILIK

Cem Kotan ayrıca şunları kaydetti:  “Bu partide 6,7 yıl ilçe başkanlığı yapacaksın sonra başka partiden aday olacaksın. Yok böyle bir şey. Bu partinin milletvekilliğini yapacaksın, sonra gidip başka partiden aday olacaksın. Yok böyle bir şey. Bu parti bana 2014’te görev verdi, layıkıyla yaptım. 2019’da dedi ki ‘Cem dinlenmen lazım’. Çekildim kenara, sesimi kestim. Partim bana 2014’de belediye meclis üyesi ol dediğinde iyiydi de, 2019’da olma dediğinde mi kötü olacak. Örgütümün görev verip vermeyeceği onun takdiridir.”

CHP’nin sorumluluklarının çok olduğunu anlatan Cem Kotan, “Bugün biz burada oturuyoruz. Peki diğerleri… Parti değiştiriyor, iftira atıyor, oyum şu kadar diyor. Konyaaltı bunlardan kurtuldu arkadaşlar, kurtuldu. Konyaaltı’na yepyeni bir kadro geliyor. Konyaaltı’nı seven, Konyaaltı’na aşık  bir kadro. İlçe başkanı, ilçe yöneticisiyle, meclis üyeleriyle gelen kadro 5 yıl sizinle birlikte çok güzel hikayeler yazacak” diye konuştu.

Türkiye’ye örnek bir belediyecilik armağan edeceklerini dile getiren Cem Kotan, tabanda ittifakı kurduklarını ve Konyaaltı’nı da, Büyükşehir’i de Türkiye ittifakıyla alacaklarını söyledi. Kotan, “Ülkesini seven herkesten oy isteyeceğiz. Cem Kotan için, Muhittin Böcek için oy isteyeceğiz” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.