CEM KOTAN: "SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİYLE KOL KOLA YÜRÜYECEĞİZ"

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, Antalya Sivil Toplum Platformu’nu (ANSTOP) ziyaretinde, “Sivil toplum örgütleriyle kol kola yürüyeceğiz” dedi. 

05 Mart 2024
CEM KOTAN: "SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİYLE KOL KOLA YÜRÜYECEĞİZ"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, Antalya Sivil Toplum Platformu (ANSTOP) ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) temsilcilerini ziyaret etti. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şubesi’nde yapılan toplantıya Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Serter Kocababa, ANSTOP Sözcüsü Reşat Güney, Antalya Şehir Plancıları Odası Şube Başkanı Funda Yörük, Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şube Başkanı Gülsüm Kıldan,  Antalya Denizcileşme Platformu Başkanı İzzet Ünlü, Seyahat Acenteleri Ve Yöneticileri Derneği Başkanı Mehmet Gem, Türkiye Spor Yazarları Derneği Antalya Şube Başkanı Şifa Çiçek ve üyeler katıldı.

Toplantıda konuşan Cem Kotan, “Odaların, sendikaların düşünceleri bizim için çok kıymetli. Sivil toplum örgütleriyle karşı karşıya değil kol kola yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı. Sivil toplum örgütlerinin yerel yönetimler açısından önemine değinen Cem Kotan sözlerine, “Mahallelerimizde ve ilçemizde alacağımız kararlarımızda halkımıza danışacağız. En son kararı biz versek bile onayı alan bir belediye yönetimi sergileyeceğiz. Odalar, sendikalar ve basınla da birlikte hareket edeceğiz” diyerek devam etti.

Özeleştiri Vermeyi Bileceğiz

Belediyelerin kendi teknik kadroları olduğunu ama toplumsal sürecin daha sağlıklı ilerlemesi için sivil toplum örgütlerinin görüşlerinin alınması gerektiğini belirten Kotan, “Yapacağımız toplantılarda sizlerin düşüncelerini alacağız. Yeri gelecek eleştirileriniz yeri gelecek desteğiniz olacak ama inanıyorum ki doğru işler yaparak sizlerle birlikte yol alacağız” dedi.

Vatandaşla iç içe olan bir belediye başkanının toplumsal duyarlılık taşıyan yapı ve kurumlarla hiçbir zaman karşı karşıya gelmeyeceğini söyleyen Cem Kotan, “Elbette görevimizi yerine getirirken hatalarımız olacak. Bunların hiçbiri bilerek yapılmış hatalar olmayacak. Bu noktada Konyaaltı Belediyesi olarak geri adım atmayı, özeleştiri vermeyi bileceğiz” şeklinde konuştu.

Otuz yıldır Antalya’da yaşayan 20 yıldır da bu kentte siyaset yapan biri olarak pek çok sorunun farkında olduğunu ifade eden CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, “Sorunların çözümünü en iyi kimle yaparım düşüncesiyle hareket eden bir belediye başkanı olacağım. Rantla hizmet arasına sıkışmadan, doğrudan hizmetten yana tavır alacağız. Sahilimiz için kırsalımız için ayrışmayıp, birleşeceğiz” diye konuştu. 

MESLEK ODALARINDAN ORTAK ÇALIŞMA ÖNERİSİ

Görüşmede sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de çeşitli alanlardaki görüş ve önerilerini anlattı. 6 kilometrelik kıyı bandına sahip Konyaaltı sahiliyle ilgili şezlonglardan erozyon tehlikesine kadar çeşitli sorunlar, tarım ve orman alanlarının durumu, ilçedeki meydanların yapısı da gündeme geldi. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) temsilcisi de kentin planlamasında birliğin çalışma ve fikirlerinin değerlendirilmesi, belediyenin denetim ve düzenlemede meslek odaları ile birlikte hareket etmesi önerisinde bulundu. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.