KONYAALTI’NDA KADIN OYUNLARI FESTİVALİ BAŞLADI

Konyaaltı Kadın Oyunları Festivali seyircisiyle buluştu. Kadınları konu alan tiyatro oyunlarının yer aldığı festival, “Mutlu Bir Romanın Aşk Hikâyesi” adlı tiyatro oyunu ile başladı. 

07 Mart 2024
KONYAALTI’NDA KADIN OYUNLARI FESTİVALİ BAŞLADI

 Konyaaltı Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye’nin ve Avrupa’nın kadın temalı tek tiyatro festivali “4. Kadın Oyunları Festivali”, Mutlu Bir Romanın Aşk Hikâyesi adlı tiyatro oyunu ile başladı. Atölye Kültür Sanat organizasyonunda bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen festival, Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde tiyatro seyircisiyle buluşuyor.

OYUN AYAKTA ALKIŞLANDI

 İlayda Abay’ın yazdığı ve oynadığı “Mutlu Bir Romanın Aşk Hikâyesi” adlı oyunun yönetmenliğini Cansu Ekici üstleniyor. Oyunda dramaturg ise Emre Bilgiç. 60 dakika süren oyunun müzikleri ise Orhun Cebeci’ye ait. Oyunda çingene mahallesinde yaşayan Sevda'nın kimliğiyle yaşadığı çatışmalar ele alınıyor. Zorla evlendirilmek istenen Sevda’nın, kendi ayakları üzerinde durmak için verdiği mücadele oyunda seyirciye yansıtılıyor. Sevda karakterine hayat veren İlayda Abay oyun sonunda izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Festival kapsamında 7 Mart Perşembe günü ‘Bir Tatlı Kaşığı Çamur’, 8 Mart Cuma günü ‘Mavi Müzikhol’, 9 Mart Cumartesi günü ‘Disko Topu’, 10 Mart Pazar günü ise ‘Yan Rol’ adlı oyunlar saat 20.00’de ücretsiz olarak sahnelenecek.

ESEN, TÜM VATANDAŞLARI DAVET ETTİ

 Pazar günü sona erecek olan Konyaaltı Kadın Oyunları Festivali’ne tüm vatandaşları davet eden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, “Konyaaltı Kadın Oyunları Festivali Nazım Hikmet Kongre ve Fuar Merkezi’nde ücretsiz olarak gösterime girdi. Kadının toplumdaki yerini konu alan birbirinden farklı tiyatro oyunlarımız pazar günü sona erecek. Konyaaltı Kadın Oyunları Festivali’ne tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.