KOTAN’DAN BELEDİYE İŞÇİLERİNE: “BEN DE SİZDEN BİRİYİM’’

Belediye çalışanlarının maaşını, mesaisini her zaman tam almasını istediğini belirten CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, “Göreve geldiğimizde ne maaşla, ne de mesainizle ilgili sorununuz olmayacak. Bu her şeyden önce sizin hakkınız” dedi. 

09 Mart 2024
KOTAN’DAN BELEDİYE İŞÇİLERİNE: “BEN DE SİZDEN BİRİYİM’’

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde çalışan işçileri ziyaret etti. Kotan, CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz ve meclis üyesi adayları ile birlikte  işçilerle simitli kahvaltı yaptı ve taleplerini dinledi.

10 yıldır belediyecilik alanında müdürlüğünden komisyon başkanlığına, işçiliğine varana kadar birçok görevde bulunduğuna işaret eden Kotan, “Dolayısıyla, sizi anlayan, sizi bilen, sizin gibi çalışan bir kardeşiniz şu anda belediye başkan adayı olarak karşınızda”’ dedi. 

Kendisinin de belediye işçiliğinden aldığı maaşla geçindiğini vurgulayan Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, konuşmasını şöyle sürdürdü : “Yıllardır bu belediyede emeğiyle hizmet veren sizler benim için çok değerlisiniz. Göreve geldiğimde sizlerin sıkıntısını, derdini kendi derdimmiş gibi bileceğim. Ben buraya zenginliğin içinden, lüks villalardan gelmedim. Ben de sizler gibi aldığım maaşla evimi geçindirdim, çocuğumu okula gönderdim ve bundan sonra da böyle olacak. O yüzden beni kendiniz gibi görün. Belediyenin olanakları el verdiği sürece, elimden geldiği kadar sizlerin çalışma koşullarınızı ve hayat konforunuzu artırmaya çalışacağım. Siz işinizi ne kadar mutlu yaparsanız, sabah sizi gören Konyaaltı sakinleri de mutlu olur.”

“MAAŞ, MESAİ SORUNU OLMAYACAK”

Göreve geldikten sonra hiçbir çalışanın hakkının yenmesine müsaade etmeyeceğinin altını çizen Cem Kotan, çalışma arkadaşlarının maaşını, mesaisini tam almasını istediğini, bunun sorumluluğunun da kendisinde olduğunu belirtti. Kotan, “Göreve geldiğimizde, ne maaşla, ne de mesainizle ilgili sorununuz olacak. Belediyede biraz mali sıkıntı olmuş ve maaşlarınızın ödenmesinde sorun olmuş. Belediyelerde bazen böyle sıkıntılar olabiliyor ama biz geldiğimizde olmayacak. Olmaması lazım. Bu her şeyden önce sizin hakkınız, emeğinizin karşılığı. Burası kamuya hizmet eden bir yer. Siz de Konyaaltı’na hizmet ediyorsunuz” dedi. 

İşçilerin belediyenin görünen yüzü olduğunu da aktaran Cem Kotan, “Sen orada çalışırken yüzün asık olursa, kızgın olursan, ben istediğim kadar çıkayım 10 yerde 10 ayrı konuşma yapayım hiçbir anlamı yok. O yüzden siz gittiğiniz her yerde beni temsil edeceksiniz. Ben de gittiğim her yerde sizleri temsil edeceğim” diye konuştu.

İŞÇİ ÖRGÜTLÜ OLACAK, HAKKINI KORUYACAK

İşçiler ile yaptığı toplantıda sendika konusuna da değinen Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan,  şunları anlattı: “Biz CHP’de siyaset yaparken emek, demokrasi, hukuk dedik. Sendikalar noktasında benim tavrım şudur; İşçi örgütlü olacak ve örgütlenerek hakkını, hukukunu koruyacak. İşçinin sendika tercihine belediye başkanı dahil hiçbir belediye yöneticisi karışmayacak. Hangi sendikayı seçtiğiniz bizi bağlamaz. Yetkiyi alan sendika ile oturur konuşuruz. Biz buraya işçinin tercihlerine müdahale etmeye değil, belediyeyi yönetmeye geliyoruz.”

Kendisi dahil hiçbir belediye meclis üyesi, başkan yardımcısı ya da müdür ve şeflerin sendika tercihinden söz edemeyeceğini kaydeden Kotan, “Söz ederlerse görevlerini bıraksınlar. Biz sahada demokrasi deyip, burada işçinin tercihlerine mi karışacağız? Yok böyle bir şey” şeklinde konuştu.

ÖRNEK BELEDİYE VURGUSU

Her konuda örnek belediye olmak için çalışacaklarını kaydeden Cem Kotan, “Sizin haklarınızı koruyarak, maaşlarınızı zamanında ödeyerek de örnek belediye olacağız. Sizlerin çocuklarınızı düşünerek de örnek belediye olacağız. Öte yandan, yüzme havuzu, spor salonu gibi hizmetlerin yanı sıra, temel belediyecilik hizmetlerinde de örnek olacağız” dedi. 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.