CEM KOTAN: “İKTİDARA BİR UYARI VERECEĞİZ”

CHP Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan’ın seçim çalışmasına katılan CHP Parti Meclisi Üyesi Uğurcan İrak, “Bu seçimler genel seçimin anahtarı olacak. O yüzden her oy bizim için çok kıymetli” dedi. Cem Kotan da “Bu yerel seçimlerde iktidara bir uyarı vereceğiz” diye konuştu. 

11 Mart 2024
CEM KOTAN: “İKTİDARA BİR UYARI VERECEĞİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, Mevlana Park’ta düzenlenen etkinlikte Toros ve Pınarbaşı mahalleleri sakinleriyle buluştu. Yüzlerce vatandaşın katıldığı mahalle buluşmasında Cem Kotan’ın yanı sıra CHP Parti Meclisi Üyesi Uğurcan İrak, Kotan’ın seçim komitesine başkanlık eden 22. Dönem Milletvekili Tuncay Ercenk, CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz ile belediye meclis üyesi adayları ve diğer CHP’li yetkililer hazır bulundu.

CHP HIZLI KOŞABİLMEK İÇİN GENÇLEŞTİ

CHP Parti Meclisi Üyesi Uğurcan İrak, toplantıda yaptığı konuşmada CHP’nin gençleştiğine işaret ederek, “CHP, daha hızlı koşabilmek için gençleşti. 2028’e emin adımlarla yürüyebilmek için gençleşti” dedi. Bu yerel seçimlerin iki taraf için de anahtar olduğunu anlatan İrak, şöyle devam etti: “Biz eğer seçimi kazanırsak 2028’de cumhurbaşkanlığına giden yolu açacağız. Konyaaltı ve Büyükşehir için söylemiyorum, buradan şüphemiz yok ama Türkiye için konuşuyorum; eğer diğer taraf seçimi kazanırsa önümüzde bir anayasa referandumu, bir anayasa değişikliği, siz Antalyalıların çok sevdiği Cumhuriyetimizin temellerini sarsacak olaylar bizi bekliyor. Bu yüzden sadece oy vermenizi değil kapı kapı, ev ev gezmenizi, sosyal demokrat belediyeciliği alabileceğimiz en yüksek oyla almanızı istiyoruz.”  

31 Mart yerel seçimlerinin önemine vurgu yapan Uğurcan İrak, sözlerini “Bu seçimler genel seçimin anahtarı olacak. O yüzden her oy bizim için çok kıymetli. Sizlerden 2028’e çalışırmış gibi çalışmanızı, sosyal demokrat belediyeciliği insanlarımıza anlatmanızı istiyoruz” diyerek tamamladı.

 Gençlik kollarından beri tanıştıkları parti meclisi Uğurcan İrak’a hoş geldin diyen CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan da “CHP’nin gençliğe önem veren bir parti olduğunu belirtti.

22. Dönem milletvekili Tuncay Ercenk’i gençlik kolları başkanlığından tanıdığını, hala kendinden akıl aldığını belirterek saygılarını sunan Kotan, “Bu parti birçok insanı yetiştirdi. Birçok insanı çeşitli görevlere getirdi. Şimdi sıra bizde. Bu bir bayrak değişimi” dedi. 

20 GÜNLÜK MARATON KOŞUSU

Mevcut belediye meclis üyelerini halka tanıtan ve diğerlerinin sahada çalışmakta olduğunu anlatan Cem Kotan, “Bu örgüt 2 aydır sahada gerçekten mükemmel bir şekilde performans gösterdi. Sizden güç aldı.  Şimdi neredeyse 20 günlük bir süreç kaldı. Yine sizden güç alarak 20 günlük maratonu hızlı bir şekilde koşmak istiyor” dedi.

41 yaşında olduğunu, belediyeciliğin okulunu okuduğunu anlatan, CHP’deki ve belediyecilikteki geçmişi hakkında mahalle sakinlerine bilgi veren Cem Kotan, genel başkanın takdiri ve parti meclisinin onayı ile Konyaaltı adayı olduğunu anımsattı. Ellerinde 100 kadar proje olduğunu ancak önce halka gittiklerini belirten Kotan, şunları kaydetti: “Esnaf gezileri, toplantılar ile  sizin istediğiniz tam 41 tane proje oluşturduk. Bunların hiçbirisini ben yazmadım. Bunların hepsini Konyaaltı halkı, yani siz yazdınız. Burada istediğiniz her şey var. Sokak hayvanlarından yurtlara, kreşlere kadar birçok projemiz var.”

PROJE CESARET DE GEREKTİRİR

Konyaaltı halkıyla birlikte yönetilen bir Konyaaltı hayal ettiğini anlatan CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan, “Ben yaptım değil, tek adam rejimiyle değil; demokrasiyle, sizin kararlarınızla yönetilen bir Konyaaltı istiyoruz” dedi.

Bir evin içine girildiği zaman ortaya çıkan ihtiyaçlara göre proje yaptıklarını anlatan Kotan, bu çerçevede kreşlerden engelsiz kampüsüne, evcil ve sokak hayvanlarının durumuna kadar birçok proje hazırlandığını anlattı. Diğer rakip adayların tersine kendisinin 1 aydır alanda proje konuştuğunu vurgulayan Cem Kotan, “Çünkü biz iş yapmak için geliyoruz. Biz kendimizi kanıtlamak için değil size hizmet etmek için geliyoruz” dedi.

Konyaaltı’nda yalnızca kendisinin ve Muhittin Böcek’in proje kitapçığı dağıttığına işaret eden Cem Kotan, “İcraatını koyacaksın, yapmak istediklerini koyacaksın ki bu senin kefaletindir. 5 yıl sonra da bunu seçmenin önüne koyacaksın. Bu bir cesarettir arkadaşlar. Siyasetçinin, belediyecinin cesaretidir. O cesaret de biz de var. O cesaret bu ekipte var” diye konuştu.

TÜRKİYE İTTİFAKI VE ERKEN SEÇİM

Bir vatandaşın Mevlana Parkı’yla ilgili talebi üzerine de Cem Kotan, CHP söz verdiyse bu sözün adayın değil partinin sözü olduğunu adayların değişebileceğini ancak CHP’nin kalıcı olduğunu anımsattı.   Kotan, sözlerini şöyle sürdürdü: “CHP adaletlidir; yeri geldiğinde görev verir, yeri geldiğinde vermez. Bu partinin bayrağı altında her zaman siyaset yapacağız. Adaylar değişebilir. CHP bayrağı altında bir söz verildiyse Cem Kotan bu sözün arkasında durur. 5 yıl önce verilen sözlerin hepsi yapılacak.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.