Kotan emekli askerlerle buluştu

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Antalya İl Başkanlığını ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, ‘‘Projelerimizi hazırlarken Konyaaltı halkına gidip dedik ki, biz Konyaaltı’nı sizlerle birlikte yöneteceğiz. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet’i kurarken ve sonrasında hep halkı dinledi. Biz de bu düsturla büyüdük ve Konyaaltı’nda aynısını uygulayacağız’’ dedi. 

12 Mart 2024
Kotan emekli askerlerle buluştu

 31 Mart yerel seçimlerine 3 haftadan az bir süre kala çalışmalarını hızla sürdüren CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Antalya İl Başkanlığını ziyaret ederek emekli astsubayların taleplerini dinledi. Cem Kotan’ın Atatürkçü bir çizgide olmasından memnuniyet duyduklarını belirten dernek yöneticileri projeler hakkında bilgi aldı, fikirlerini paylaştı. 

BELEDİYECİLİK ÜZERİNE OKUDUM
 Sözlerine adaylık süreci ve özgeçmişini anlatarak devam eden Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, “10 Ocak’tan bu yana adayım ve bu gün de sizlere kendimi anlatmaya geldim. Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Selçuk Üniversitesi Yerel Yönetimler mezunuyum. Buradan şu çıkıyor ; ‘‘İki üniversiteyi de belediyecilik üzerine okudum. 10 yıldır belediyenin en üstünden en altına kadar hem işçi, hem katip üyeliği, hem de meclis üyeliği yaptım. 20 yıldır da CHP’de siyaset yapıyorum.’ dedi.

ATATÜRK’ÜN İZİNDEN GİTTİK
 Projeleriyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Cem Kotan sözlerine şöyle devam etti, ‘‘Ömrünün yarısını CHP’de geçirmiş bir kardeşiniz olarak ekibimizle birlikte halka gittik ve Konyaaltı’nı sizlerle birlikte yöneteceğiz dedik. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet’i kurarken kurduktan sonra her zaman halkı dinledi. Tarım politikalarını yaparken, karar almadan önce gitti çiftçilerle görüştü. Esnaf politikalarını belirlemeden önce gitti halkla görüştü. Biz de bu düsturla büyüdük ve Konyaaltı’nda sahaya indiğimizde şu cümleyi kurduk; Konyaaltı’nı Konyaaltı halkıyla birlikte yöneteceğiz.’’

PROJELERİMİZİ KONYAALTI HALKI YAZDI
 Kotan, projeleriyle ilgili sözlerine şöyle devam etti, ‘‘Yola çıkarken 100 projemiz vardı ancak daha sonra yaptığımız toplantılarda bu projeleri halka soralım dedim. Onlar ne istiyor öğrenelim, ondan sonra proje yapalım dedim. Sokağa çıkıp kapı kapı gezdiğimizde Konyaaltı halkı bize istediği projeleri söyledi. Bunun sonucunda da proje sayımızı 41’e düşürdük ve kitapçık haline getirdik. Yani bu proje kitapçığını ben yazmadım, Konyaaltı halkı yazdı. Halk ne dediyse projeler içerisinden onlar kaldı geriye’’ dedi. Bunları yaparken katılımcı ve demokrasi üzerine kurulu bir yerel yönetim modeli olmasını istediklerini kaydeden Kotan, ‘‘Derler ya, yola nasıl çıkarsanız öyle gider diye, biz yola doğru yerden çıktığımızı düşünüyoruz. Yola, Atatürk’ün düşüncesi ile çıktık. Bunu bütün mahallelerde söylüyorum; yola demokrasiyle çıktık. Adaletle çıktık. Konyaaltı halkına kulak veren, onları dinleyen bir belediye başkanıyla çıktık’’ dedi.

BELEDİYE HER EVİN İÇİNDE OLACAK
 Rant ile hizmetin arasında sıkışmayacağını vurgulayan Kotan şöyle devam etti, ‘‘Biz her zaman için hizmetin yanında olacağız. Bizim hizmet ederken tek bir amacımız var; her evde Konyaaltı Belediyesi’nin olmasını istiyoruz. Mesela çocuğunuz ya da torununuz var ve kreşe gitmesi gerekiyor. Biz belediyenin mevcut durumdaki 4 kreşini iki katına, yani 8’e çıkaracağız ve çocuklarınız için çok cüzi rakamlarla kaliteli bir okul öncesi eğitim imkanı yaratacağız. Mesela evde engelli bir birey var. Engelli hizmetleri ile alakalı bir engelliler kampüsü oluşturmak istiyoruz. Ben bunu Muratpaşa Belediyesi’nde gerçekleştirdim. Sizler engelli yakınınızı alıp geldiğinizde atölyelerin kurulduğu, uzman eğitmenlerin olduğu, sosyal hayatın geliştiği bir kampüs düşünün. Oraya engelli yurttaşımız geliyor. Ailesi geliyor vakit geçiriyor. Burada da Konyaaltı Belediyesi var mı? Var. Yine evde öğrenciniz var. Etüt merkezlerimizin sayısını artıracağız. Üniversiteye hazırlık için öğrencilerimizin yararlanabileceği alanlar olacak. Gençlik İnovasyon Merkezi  açacağız, hem çalışan gençlere hem öğrencilere bu merkez hizmet edecek.

AİLE VE ÇOCUK TERAPİSTLERİMİZ OLACAK
 Kadınlar için de projeler ürettiklerini aktaran Kotan, Belediye’de Kadın ve  Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün açılacağını belirtti.  Bu müdürlükte aile terapistlerinin de hizmet vereceğini belirten Kotan, ‘‘Aile danışmanlığı çok önemli, çocuklar için de terapi hizmetleri verilsin istiyoruz. Boşanma aşamasında olan ve şiddet mağduru kadınlar için de avukat desteği sağlanmasını istiyoruz. Bunların hepsini Konyaaltı Belediyesi sağlayacak’’ dedi. 

 Emeklilerle ilgili projelerden de söz eden kotan, ‘’Yine siz emekli dostlarımız için Konyaaltı’ndaki emekli kahvelerimizi daha konforlu hale getireceğiz. Oralarda hobi atölyeleri oluşturacağız. Hayata geçirdiğimiz bu projelerle, bir evin içerisine girdiğinizde Konyaaltı Belediyesi’nin bir şekilde o evin içerisinde olduğunu göreceksiniz. Bizim en büyük amacımız, bir evin içerisinde yaşayan bütün bireylere dokunmak, fayda sağlamak.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.