BAŞKAN ADAYI NİYAZİ NEFİ KARA PAZARCI ESNAFIYLA BİR ARAYA GELDİ

 

12 Mart 2024
BAŞKAN ADAYI NİYAZİ NEFİ KARA PAZARCI ESNAFIYLA BİR ARAYA GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manavgat Belediye Başkan Adayı “Halkın Doktoru” Niyazi Nefi Kara, AKM’de düzenlenen toplantıda pazarcı esnafıyla bir araya geldi. Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara’nın toplantısına Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar, CHP Seçim Komitesi Başkanı Abbas Tarakçı, CHP Manavgat İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Manavgat Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Doğan ve yönetimi ile yüzlerce pazarcı esnafı katıldı. Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, tüm pazarcı esnafıyla bire bir ilgilendi, merak ettikleri tüm soruları içtenlikle ve samimiyetle cevapladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Manavgat Sabit Ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Doğan, Manavgat Belediyesi’nin pazarcı esnafına her zaman değer verdiğini söyledi. Başkan Doğan, “15 Yıllık süreç içerisinde pazarcı esnafına verdiği katkı ve desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Manavgat Belediye Başkan Adayı olan Sayın Niyazi Nefi Kara’ya da çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum. Bizleri buraya davet ettiği ve fikirlerimize önem verdiği için kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. Manavgat Belediyemiz bizlerin her zaman yanında olmuş ve değer vermiştir” dedi.

BAŞKAN SÖZEN; “HER ZAMAN ESNAFIN YANINDA OLDUK”

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, görev süresi boyunca her zaman esnafın yanında olduklarını belirtti. Başkan Şükrü Sözen, “2009’da sizlerin yaptığı yorumlar itibariyle kentin en büyük sorunlarından bir tanesi pazarın eski yerine getirilmesiydi. Bizler de sizlere bir söz verdik ve göreve gelir gelmez pazarı eski yerine getirdik. Eski yerine getirirken de kimsenin siyasi görüşüne bakmadık. Pazarı esnafının ne kadar zor şartlarda çalıştığını ve ekmeğini pazar pazar gezerek kazandığını biliyoruz. O günün koşullarında Türkiye’nin ilk noter huzurunda kura çektiren belediyesi olduk. İçinde bulunduğumuz şartlar ve ekonomik tabloyu en iyi sizler biliyorsunuz. Büyükşehir yasasıyla birlikte gelir gider dengesi kaybolmuştu. Pazarcı esnafımızın yanında olduk ve işgaliye bedelini en küçük seviyede tuttuk.  Bugün de yanımızda kenti tanıyan, sorunlarını bilen, bilgi ve birikimi olan bir kardeşim var. Niyazi Nefi Kara, sizler için bu yola çıktı. Emeğin ne anlama geldiğini çok iyi biliyor. Bizler hep sözümüzün eri olduk bizleri bugüne kadar böyle bildiniz. Nefi kardeşimi de öyle bilin” dedi.

EMEĞİN VE EMEKÇİNİN YANINDAYIZ

CHP Manavgat Belediye Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, göreve gelmesi durumunda pazarcı esnafının mağdur olmayacağını belirterek emeğin ve emekçinin her zaman yanında olacağını söyledi. Başkan Adayı Niyazi Nefi Kara, “Pazar yerlerini süreç içerisinde birçok defa dolaştık. Pazarcı esnafımızın kafasında soru işaretleri olduğunu gözlemledik. Acaba Nefi Kara gelince yerimizden olur muyuz diye. Ben çocukken tarlada ki patatesi pazara getirip satardım ve okul masrafımı çıkarırdım. Bizler emeğin ve alın terinin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Sözüm söz hiçbir pazarcı esnafımız asla ve asla mağdur olmayacak. Şükrü başkanımız 15 yıl boyunca “Halkçı Belediyecilik” ilkesini en iyi şekilde hayata geçirdi. Emeğin, mücadelenin, alın terinin ne anlama geldiğini çok iyi biliriz. Sizin diliniz, kimliğiniz, siyasi görüşünüzle kesinlikte ilgilenmiyoruz. Katılımcı, şeffaf, demokratik, adaletli ve hesap verilebilir bir belediyecilik anlayışıyla yola çıktık. Sizlerle ilgili alacağımız bir kararı sizinle paylaşmadan asla almayacağız. Sizin fikirlerinizi dinleyeceğiz ve çoğunluk ne derse o olacak. Ben yaptım oldu olmayacak. Çözüm önerilerini siz söyleyeceksiniz çünkü emek sizin. Bize düşen de sizin en iyi şekilde ticari faaliyet yapmanızı sağlamak olacak. Kentimizde 3 tane turizm pazarı var ama biz bunu yaygınlaştırmayı ve sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Ilıca, Çolaklı ve Gündoğdu Mahalleleri’miz de turizm pazarlarını hayata geçirmeyi planlıyoruz. Turistin kolay ulaşabilmesi, erişebilmesi ve pazarcının satış oranının yükselmesi için de ne gerekiyorsa yapacağız. Birlikteliğimiz güçlenerek devam edecek. Emekçinin her zaman yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Toplantımıza katılan tüm pazarcı esnafımıza yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.