AKADEMİSYENLER CEM KOTAN’LA BULUŞTU

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği, CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan’la bir araya gelerek, hem üniversite öğrencilerinin ihtiyaçlarını aktardı hem de kent için önerilerini açıkladı. 

19 Mart 2024
AKADEMİSYENLER CEM KOTAN’LA BULUŞTU

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği (AKOED) Başkanı Prof. Dr. Hilmi Uysal ve dernek üyesi akademisyenlerle bir araya geldi. Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleşen buluşmada öğretim üyelerine bilim dünyasına ve kente katkıları için teşekkür eden Kotan, “Her şeyi bilmemiz mümkün değil ancak öğrenecek irademiz var. Burada da en önemli bilgi kaynaklarımız sizlersiniz” dedi.

 Seçildikten sonra belediye projelerini hayata geçirirken akademisyenlere başvuracağını açıklayan Cem Kotan, şöyle konuştu:  “Şehir büyüyor. Kentin belirli bölgelerinde sit alanları var, imar sorunları var. Biz nokta atışı bir kentleşme modeli inşa etmeyi planlıyoruz. Doğayı ve arkeolojik değerleri koruyacak bir model üzerine çalışacağız. Şehrin git gide büyüdüğü ve bir kentleşme modelinin zorunlu olduğu bu dönemde, planı oluştururken siz öğretim elemanlarıyla dirsek temasında bulunacağız.”

KENT SAĞLIK PROFİLİ VE ÖĞRENCİLERE YARDIMLAR

 Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği (AKOED) üyeleri, toplantıda sağlıktan akademisyenlerin ve öğrencilerin sorunlarına kadar çeşitli alanlardaki görüşlerini aktardılar ve bazı talepleri dile getirdiler. Konuşmalarda Antalya’da bir kent sağlık profili olmadığı belirtilerek, Cem Kotan’dan bunu başlatması istendi ve böylece hem daha uygulanabilir projelerin hayata geçirilebileceği hem de ihtiyacı olanların öncelikle belirlenebileceği kaydedildi. Sağlık anlayışının sağlık turizminin ötesine geçmesi gerektiğini belirten akademisyenler, bu konuda da yardımcı olabileceklerini anlattılar.

 AKOED toplantısına katılan hocalar ayrıca öğrenciler için gençlik merkezi gerektiğini belirterek; öğrencilerin sosyal aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri, farklı alanlarda rahat çalışabilecekleri, wifi olanağının olduğu mekanların açılmasını istediler. Bunun üzerine Cem Kotan, Gençlik Inovasyon Merkezi Projesi’nden bahsetti. 


 

 Hocaların dile getirdiği talepler arasında şunlar da yer aldı: Öğrenciler için uygun fiyatlı çamaşırhane, öğrencilere kitap, yurt, yılda iki kez memleket seyahati, yemek kartı, dallara göre farklılaşan mali destek.

 Üniversite çalışmaları için de akademik çalışmalara farklı biçimlerde destek, akademik toplantılara mekansal katkı ve aydınlanma konferansları talepleri dile getirildi. 

KOTAN: YURT, ÇAMAŞIRHANE, LOKANTA GELİYOR  

 CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan da öğrencilerin sorunlarını bildiğini ifade ettiği konuşmasında, kamuoyuna duyurduğu 41 proje içinde yer alan üniversitelilere dönük projeleri hakkında bilgi verdi. 

 Cem Kotan, “Üniversite öğrencilerimizin barınma ve beslenme sorunu var. Yurt sayısını artırıp öğrencilerin güvenli ve ucuz bir şekilde barınmasını sağlayacağız. Açacağımız gençlik lokantası ile beslenme ihtiyaçlarını karşılayacağız. Şu an öğrencilerin ders çalışacakları bir alan var ancak onun kapasitesini de artıracağız. Çamaşırlarını yıkabilecekleri bir çamaşırhane de açacağız. Diğer temel ihtiyaçlarını sağlayabileceği yardımlarda da bulunacağız. Öğrencilerimize dokunacağız ve onları tekrar Konyaaltı’na çekeceğiz” dedi.

TÜKETİMDEN ZİYADE RUH KATACAK İCRAATLAR 

 Öğretim elemanlarının yurtdışındaki kentler üzerinden örnekler verdiği toplantıda Kotan, ayrıca “Avrupa kentlerindeki faaliyetleri yakından gözlemleme imkânım oldu. Yerel yönetimler üzerine raporlar oluşturdum. Sosyal donatı alanlarını aktif şekilde kullanacağız. Tüketimden ziyade şehre ruh kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

 Öğretim elemanlarına yaptığı ziyaretin ardından kampustaki öğrencilerle de bir süre sohbet eden Cem Kotan, birlikte basketbol oynama ricasında bulunan bir öğrenciye seçim sonrası maç sözü verdi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.