ÇALIŞ TEPESİ'NDE ÇEVRE TAHRİBATI İDDİALARI: KEMER'DE SİYASİ GERİLİM YÜKSELİYOR

İYİ Parti Kemer Belediye Başkan Adayı Mustafa Gül’ün Çalış Tepesi’nde yapmış olduğu açıklamalardan sonra Çalış Tepesi’nde yapılan çevre katliamı gündeme bomba gibi düştü. 

19 Mart 2024
ÇALIŞ TEPESİ'NDE ÇEVRE TAHRİBATI İDDİALARI: KEMER'DE SİYASİ GERİLİM YÜKSELİYOR

Kemer'de bulunan Club Med'in anlaşmasının sona ermesiyle birlikte, iddialara göre Turizm Bakanı Ersoy'a ait olan bir turizm şirketi tarafından tesisin kiralandığı ve ardından hummalı çalışmaların başladığı belirtiliyor. Ancak, bu süreçte yaşananlar, çevre tahribatı iddialarına yol açtı ve bölgedeki siyasi gerilimi artırdı.

Yerel kaynaklardan gelen bilgilere göre, tesisin bulunduğu bölgede bulunan arıtma tesisi kaldırılarak Çamyuva'ya taşınmış, yol yapım çalışmaları sırasında trafikte aksamalar yaşanmış ve su ile elektrik kesintileri artmış. Bu süreçte Turizm Bakanı Ersoy'un Kemer'e sık ziyaretler gerçekleştirmesi ise dikkat çekiyor.

AKP Kemer adayı Rahman Şeker ve Bakan Ersoy'un sık sık bir araya gelmeleri, bakanın Çalış Tepesi'yle ilgili hesapları olduğu söylentilerini beraberinde getiriyor. Çalış Tepesi'nde yaşanan ağaç kesimi ve doğal yaşamın tahribatı ise endişeyle karşılanıyor.

 İYİ Parti Kemer Belediye Başkan adayı Mustafa Gül, çevre tahribatı iddialarını gündeme getirirken, bölgedeki doğal yaşamın korunması gerektiğini vurguluyor. Gül, CHP ile AKP'nin Kemer'i satmaya karar verdiği iddialarını dile getirirken, bölgedeki çevre sorunlarının çözümü için mücadele ediyor.

Öte yandan, CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Bahri Ege'nin ağaç kesimi işini, Kemer'in CHP'li Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nun oğlunun ortak olduğu bir firma tarafından yapıldığı iddiaları ise siyasi gerilimi artırıyor.

Gelişmeler üzerine, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nun yazılı açıklama yapması bekleniyor. Ancak, siyasi arenada yaşanan bu gerilim, bölgedeki çevre sorunlarının çözümüne odaklanmayı güçleştiriyor.

Mustafa Gül’ün açıklamalarını dinlemek için tıklayınız

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.