HASAN SUBAŞI: “CEM, BİRÇOK DENEYİMLİ SİYASETÇİYE DERS VERECEK KADAR TECRÜBELİ”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan,eski Büyükşehir Belediye Başkanı 27. dönem milletvekili Hasan Subaşı ve farklı siyasi partilerde görev yapmış 30’a yakın isimle bir araya geldi. Kotan kendisiyle gönül birliği kurarak destek verenlere teşekkür ederken, Hasan Subaşı da merkezdeki birçok kişinin bu seçimlerde CHP’ye oy vereceğini, merkez sağın kendisine yakışan duruşu gösterdiğini söyledi. 

27 Mart 2024
HASAN SUBAŞI: “CEM, BİRÇOK DENEYİMLİ SİYASETÇİYE DERS VERECEK KADAR TECRÜBELİ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Cem Kotan, eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve 27. dönem milletvekili Hasan Subaşı, İyi Parti eski Antalya İl Başkan Yardımcısı Nail Çelebioğlu, Doğru Yol Partisi eski İl Başkanı İbrahim Özcan’ın da aralarında olduğu, geçtiğimiz dönemlerde merkez sağ partilerde görev almış isimlerle Antalya siyasetinin uğrak yeri olan Akdeniz Çay Ocağı’nda bir araya geldi. 

Seçim sürecinde verdikleri destekler için teşekkür eden eden Cem Kotan, adaylığının açıklanmasının ardından ilk olarak Hasan Subaşı ile görüştüğünü anlattı. Kotan, şöyle konuştu: “Yaklaşık iki saat görüştük. Bir büyüğümüz olarak bize tecrübelerini aktardı. Bunu sadece Konyaaltı ya da Antalya olarak düşünmeyin. Türkiye siyaseti ile ilgili tecrübelerinden de faydalandım. Son cümlesi şuydu: ‘Halkı arkana aldıktan sonra hiçbir sorun çıkmaz Cem. Sadece halkın içinde ol’. Biz de hep halkın içinde olduk”

EN GÜZEL HİZMETLERLE ANILMAK

Kendisinin de Hasan Subaşı gibi hizmetlerle Antalya’da konuşulan bir isim olmayı ümit ettiğini  dile getiren Kotan, “Başarı çıtam kendisidir. Bizim için Antalya’ya, Konyaaltı’na, Türkiye’ye  değer katan herkes kıymetlidir. Buna ideolojik olarak değil, felsefi olarak bakılmasından yanayım” dedi.

Altılı ittifakın kendilerine çok şey öğrettiğini, Subaşı başta olmak üzere bu buluşmadaki herkesin bugünkü Türkiye ittifakına katkısı olduğuna işaret eden Cem Kotan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün yerel seçimlerde Antalya’da ve Türkiye genelinde Türkiye ittifakı oluştu. Sizin gibi, bizim gibi ülkesini seven ama parti amblemleriyle veya ideolojik sebeplerle ayrılsa da, konunun aslında ülke olduğunu, meselenin vatan, toprak bütünlüğü olduğunu ve birleşildiğini gördük. O süreç devam ediyor olsaydı belki birçok şey başarılabilirdi. Ama umudum var. “

SİYASET PARAYLA DEĞİL GÜVENLE OLUR

AKP siyasetinin yalan ve iftira üzerine kurulu olduğunu belirten Cem Kotan, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan videolu iftiralar gibi, zamanında Ekrem İmamoğlu’na yapılanlar gibi bana da iftiralar atıyorlar” dedi. Gençlik kolları başkanı olduğu dönem Gezi Parkı eylemleri nedeniyle hakkında dava açılıp beraat ettiğini belirten Kotan, sözlerini şöyle sürdürdü: “1 ya da 2 meclis üyesi çıkartabilmek için tuhaf bir algı yapmaya çalışıyorlar. O kadar ileri gittiler ki, hakkımda sahte dava tutanakları bile ürettiler ama hiçbirinde başarılı olamadılar. Bunda sizlerin katkıları çok büyük. Benim kendimi ifade edemediğim alanlarda sizler yardımcı oldunuz.”

Siyasette güvene vurgu yapan CHP Adayı Cem Kotan, “Sizin bana güvendiğiniz kadar ben de size güveniyorum çünkü siyaset güvenle olur. Siyaset parayla olmaz. Yol yürümek, insana inanmak parayla olmaz. Siz bana inandınız. Ben size inandım. En iyi ilişki güven üzerinden götürülür” dedi. Cem Kotan böyle bir süreç için maddi bir hazırlığı olmadığını ancak herkesin gönüllü olarak ortaya çıktığına dikkati çekerek, “Sonra bir baktık yüzlerce kişiyiz. Asıl siyaset inanmakmış. Gönül birliğiymiş” ifadelerini kullandı. 

BU BİRLİKTELİK TÜRKİYE İÇİN KURTULUŞTUR

Eski Antalya büyükşehir Belediye Başkanı ve 27. dönem İyi Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı da konuşmasına  ittifak süreciyle ilgili olarak İyi parti’deki savrulmaya dikkati çekerek başladı.  Subaşı, şunları söyledi: “Bu durumu ilerde siyaset tarihi yazar nasıl oldu, neler oldu diye ama kötü oldu. Tam da olması gereken yerde seçime tek başımıza gireceğiz dediler ama bugün baktığınız zaman İyi Parti adayları ya AKP’den ya CHP’den ya da başka partilerden aday. Çoğu da küskünlerden oluşmakta. Demek ki kendi başına yapılan siyasetin de çok anlamı yok. Oysa bu birliktelik Türkiye için bir kurtuluştur.”

Geçmişte Demirel ve İnönü’nün ittifak olmasında büyükşehir belediye başkanı olarak katkıları olduğunu anlatan Subaşı, “Ondan da Türkiye çok büyük istifade etmişti. Bugün tam olması gereken yerde maalesef Türkiye bunu başaramamıştır. En önemli sebep de İyi Parti’nin savrulmasıdır” dedi.

Bugün Cumhur İttifakı’nın birkaçı dışında büyükşehirlerde matematiksel olarak avantajla seçime girdiğine işaret eden Subaşı, “İyi Parti en büyük zararı kendisine vermiştir. Çünkü insanlar, bugünkü iktidara karşı tek direnç kaynağı olarak CHP’yi gördüğü için, İyi Parti’deki büyük çözülmenin sonucunda büyük bir kesim CHP’ye destek oluyor. Birçok büyükşehrin ittifak olmamasına rağmen gerçekten gönülden bir ittifak yaratılarak, bir Türkiye ittifakı yaratılarak alınabileceği kanaatindeyim” diye konuştu.

MERKEZ SAĞIN DEMOKRASİ ÖZLEMİ

Şu anda ilçelerden davet geldiğinde kıramayarak gittiğini, kalan zamanda anılarını yazdığını anlatan Hasan Subaşı, Cem Kotan ile ilgili olarak da Kotan’ın kendisini ziyarete geldiğini, epeyce sohbet ettiklerini ve birçok deneyimli siyasetçiye ders verecek kadar tecrübeli olduğunu anladığını açıkladı.

İftira ve karalamalarla ilgili olarak da Subaşı, “Endişelerimi dile getirdiğimde, onları da cevapladı. Zaten söylenen her şeyin hayali olduğu, yalan yanlış olduğu ortaya çıktı. Şimdi iyi bir noktaya geldiğini, benim ilçemin belediye başkan adayı olduğunu gözlemliyorum. Kendisine başarılar diliyorum. “

Hasan Subaşı, ayrıca merkezdeki birçok kişinin bu seçimlerde CHP’ye oy vereceğini duymaktan memnun olduğununu belirterek, şunları söyledi: “Bu sadece Antalya’da değil, Türkiye’nin birçok kesiminde merkez sağın kendisine yakışan duruşu göstermektedir. Her şeye rağmen muhalif duruşunu sürdürmektedir. Merkez sağın demokrasi özlemi, özgürlükler özlemi, yoksulluğa karşı mücadelesi her zaman sürecektir ve bu işbirliği de zaman içinde yine iyi noktalara gelecektir.”

BULUŞMAYA KATILAN İSİMLER 

Cem Kotan’la buluşmaya katılan yaklaşık 30 kişi arasında şu siyasetçiler yer aldı: 

Eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve 27. Dönem İyi Partii Milletvekili Hasan Subaşı, İyi Parti Eski Antalya İl Başkan Yardımcısı Nail Çelebioğlu, Antalya Gazeteciler Cemiyeti önceki dönem başkanlarından Erdoğan Kahya, Doğru Yol Partisi Eski İl Başkanı İbrahim Özcan, İyi Parti Muratpaşa Belediye Başkan Adaylığından çekilen Turgut Bucak, Antalya Eski Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sezai İltem, Eski Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Ay, İyi Parti Eski Muratpaşa Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Yılmaz, Doğru Yol Partisi ve Demokrat Parti Eski MKYK Üyesi Nadir Öcal, İyi Parti Eski Muratpaşa İlçe Başkanı Erdal Özçivici, Anavatan Partisi Eski İl Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Ersen, İyi Parti Eski Kadın Kolları Başkanı Aysel Damatoğlu, İyi Parti Eski Muratpaşa Teşkilat Başkanı Mehmet Ali Girgin, İyi Parti Eski Muratpaşa Kurucu İlçe Başkan Yardımcısı Funda Aras, İyi Parti Milletvekili Aday Adayı Hülya Öktem, Demokrat Parti Elmalı Akçay Belediye Başkan Adayı İlhami Karakaş, Eğitimci Tahsin Dağ, Demokrat Parti Kurucusu Ali Mut, İyi Parti Eski Kadın Kolları Başkanı Burçin Çakın, İyi Parti Konyaaltı İlçe Kurucusu Ali Boyacı, İyi Parti Muratpaşa Kurucu İlçe Başkan Yardımcısı Ömer Düzen, İyi Parti Muratpaşa Kurucu İlçe Başkan Yardımcısı Hatice Vural.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.