ANTALYA'DA TELEFERİK KAZASI: 1 ÖLÜ, 10 YARALI - KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde meydana gelen trajik olayda, Tünektepe Teleferik Tesisi'nde yaşanan kabin kazası sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi ise yaralandı. Kazanın ardından hızla müdahale edilmesi için bölgeye gece uçuş kabiliyetine sahip Jandarma helikopteri sevk edildiği belirtildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, adli soruşturma başlatıldı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da kazayı yakından takip ettiği vurgulandı.
Olay, Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla Tünektepe Teleferik Tesisi'nde yaşanan yoğunluk sırasında gerçekleşti. Henüz belirlenemeyen bir nedenle teleferik direği devrilerek kabinin parçalanmasına yol açtı. Kazada 8 kişi kayalık alana düşerken olay sonucu bir kişi yaşamını yitirdi. Diğer yaralılar ise sağlık ekiplerince hızla tahliye edilerek tedavi altına alındı.
Kurtarma çalışmalarına çok sayıda ekip ve helikopter katıldı. AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve diğer ilgili ekiplerin koordinasyonuyla yapılan operasyonlar neticesinde, şu ana kadar 18 vatandaşın güvenli bir şekilde tahliye edildiği bildirildi. Kaza sonrası teleferikte mahsur kalan vatandaşların kurtarma çalışmaları hala devam ediyor.
Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
GÜNDEM kategorisindeki diğer haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kamboçya ile ilişkilerimiz hızla gelişiyor

ATSB’DEN ANTALYA’DA ÖNEMLİ ZİYARET TRAFİĞİ! KÖKSAL SELÇUK VE YÖNETİMİ S…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’daki sel felaketi ile ilgili Bakan Kuru…

DMM'den bedelli askerlikte 28 gün kaldırılıyor iddiasına yalanlama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fon meselesi sermaye piyasalarını kriminalize et…
