TELEFERİK KAZASI NEDENİYLE TUTUKLANAN KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI MESUT KOCAGÖZ TAHLİYE EDİLDİ

Antalya'da 12 Nisan’da Tünektepe Teleferik Tesisleri’nde yaşanan ve bir kişinin hayatını kaybettiği, yedi kişinin yaralandığı kazanın ardından tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, tahliye edildi. Davanın ilk duruşması, Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

11 Haziran 2024
TELEFERİK KAZASI NEDENİYLE TUTUKLANAN KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI MESUT KOCAGÖZ TAHLİYE EDİLDİ

 Kazanın ardından 14 Nisan'dan bu yana tutuklu bulunan Kocagöz ve diğer sanıklar, "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" ve "trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma" suçlarından 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

 

 Duruşmaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP’nin Antalya milletvekilleri, il ve ilçe başkanları da katıldı. Duruşmada sanıkların savunmaları ve müşteki beyanları alındı.

 

MESUT KOCAGÖZ’ÜN SAVUNMASI

Savunmasında, teleferik kazasında yaşamını yitiren Memiş Gümüş'ün ailesine başsağlığı dileyen Kocagöz, "Bakımların eksik olduğu iddiasını kabul etmiyorum. 28 Kasım 2023 tarihinden sonra görevde olmadığımdan suçlamaları kabul etmiyorum” dedi. Ayrıca, yöneticilerin işi ehline devrettiğini ve bakım sorumluluğunun kendi görev süresi dışında olduğunu belirtti.

 ANET Genel Müdür Vekili Ahmet Buğra Samsunlu, suçlamaları kabul etmeyerek, olay anında kriz masasında yer aldığını ve kurtarma ekiplerine bilgi aktardığını söyledi. Tekniker Özgür Ermiş, bakımların tamamen yapıldığını savundu. Megatower şirketinin sahibi Serdar Tezcan ise bakım işlerini sözleşme kapsamında gerçekleştirdiklerini ve iddiaları kabul etmediğini belirtti.

 

Mahkeme, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tahliyesine karar verdi. Davanın diğer sanıkları hakkında yargılama süreci devam ediyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.