DOLAR47,77
EURO55,07
GR. ALTIN6.770
BIST14.110
BITCOIN3.011.605
BHA

Kamboçya Ticaret Bakanı ATO’da: Ticarette 1 milyar dolar hedefi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye ile Kamboçya arasındaki dış ticaret hacmini 1 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, “Bu hedefe Başkent Ankara olarak gıda, hazır giyim, medikal üretimi, yenilenebilir enerji ve müteahhitlik hizmetleri alanlarında sağlayacağımız işbirlikleriyle katkıda bulunabiliriz” dedi.

04 Kasım 2025 1,8B okunma
Kamboçya Ticaret Bakanı ATO’da: Ticarette 1 milyar dolar hedefi
Kamboçya Ticaret Bakanı ATO’da: Ticarette 1 milyar dolar hedefi

ANKARA-BHA

Kamboçya Ticaret Bakanı Cham Nimul, ATO Başkanı Gürsel Baran’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Kamboçya’nın Ankara Büyükelçisi Sok Chea, Türkiye Ticaret Ataşesi Keo Buntheng, Kamboçya İstanbul Fahri Başkonsolosu Volkan Öztürk ve DEİK Türkiye-Kamboçya İş Konseyi Başkanı Mahir Alp de yer aldı.

Kamboçya Ticaret Bakanı ATO’da Ticarette 1 milyar dolar hedefi

“Doğrudan uçuşlar ticareti hızlandıracak”

Bakan Nimul, Türkiye-Kamboçya Karma Ekonomik Komisyonu’nun 4. toplantısı için Ankara’da bulunduklarını belirterek çevre, enerji ve ticaret alanlarında yeni işbirliği fırsatlarını değerlendirdiklerini söyledi. İki ülke arasında Tercihli Ticaret Anlaşması tesis etmek için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Nimul, “Kamboçya’da gıda işleme tesisleri ve medikal ekipmanlara yatırım ihtiyacı var. Ankara bu alanlarda önemli bir ortak olabilir” dedi.

Türk müteahhitlik firmalarının başarısına dikkat çeken Bakan Nimul, “Ülkemizde yol, liman ve demiryolu projelerine ihtiyaç duyuyoruz. Türk firmalarının bu alanlarda yer almasını isteriz” ifadelerini kullandı.

Nimul, Türk Hava Yolları’nın 12 Aralık itibarıyla İstanbul–Punom Pen arasında başlatacağı direkt uçuşların iki ülke ilişkilerini güçlendireceğini de belirterek, “Ulaşımın kolaylaşması ticaret, ekonomi ve turizme ivme kazandıracak” diye konuştu.

Kamboçya Ticaret Bakanı ATO’da Ticarette 1 milyar dolar hedefi

“Ankara’dan da direkt uçuş olmalı"

ATO Başkanı Baran, direkt uçuşların iki ülke arasındaki temasları artıracağını vurgulayarak, “İstanbul’un ardından Ankara’dan da Kamboçya’ya doğrudan uçuşların başlamasını isteriz” dedi.

Baran, Türkiye-Kamboçya ilişkilerinin 1959’da başladığını, 2013’te Kamboçya’da büyükelçiliğin açılmasıyla daha da geliştiğini hatırlattı. Ankara’nın 32 milyar dolarlık dış ticaret hacmiyle Türkiye’nin ihracatta üçüncü, ithalatta ikinci ili olduğunu söyleyen Baran, “Başkent savunma, medikal ve sanayi üretimiyle güçlü bir merkez. Ayrıca sağlık turizminde de öne çıkıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyoner politikalarıyla Türkiye’nin son 20 yılda ticarette önemli mesafe kat ettiğini belirten Baran, “Türkiye, yatırımcılar için güvenli bir liman haline geldi. Bu olumlu tablo Kamboçya ile ticari ilişkilerimize de yansıyacaktır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: BHA

Paylaş X Facebook

Yorumlar 0

Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar moderasyondan sonra yayımlanır. Hakaret ve reklam içerenler onaylanmaz.

BHA kategorisindeki diğer haberler

Sonraki haber yükleniyor…

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Detaylar için Çerez Politikası.