AK Parti yeni kanun teklifini meclise sundu
GÜNDEM, 24 Haziran 2020 07:38AK Parti, tarım arazileri, ağaç kesimi, tütün ve tütün ürünlerinin ticareti gibi konuları içeren 34 maddelik kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu. Kanun ile gıdada hile yapanlara 500 bin TL'ye kadar para, 3 yıla kadar da hapis cezası kesilecek.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin engellenmesi, sahipli arazilerde izinsiz ağaç kesimiyle ilgili cezaların artırılması, makaron, yaprak sigara kağıdı, sigara filtresinin Bakanlığın denetimine alınması, yerli tütün kullanım oranının yüzde 30'a çıkarılmasını da içeren kanun teklifini Meclis Başkanlığına sunduklarını bildirdi.
AK Partili Muş'un açıklamalarından satır başları şöyle:
"Bugün vereceğimiz kanun teklifi 34 maddeden oluşuyor. Amacımız tarım arazilerini korumak. Tarımsal amaçlı bir depo, bir alan yapabilirsiniz. İzni siz, tarımsal tesis olarak alıp da, fabrika veya plaza yapıyorsanız tedbirler sıkı şekilde uygulanacak. Amaç dışında kullanıma asla müsaade edilmeyecek.
TAKLİT VE TAĞŞİŞE AĞIR CEZALAR GELİYOR
Taklit ürünlerle ilgili yaptırımlarımızı ağırlaştırıyoruz. Bu konuda ceza 27 bin 877 TL'ydi. Yeni düzenlemede 50 bin TL'den 500 bin TL'ye kadar ceza verilebilecek. Aynı tağşiş ve taklidin piyasaya sürülmesi durumunda 1-3 yıl arası hapis verilebilecek, piyasadan men edilebilecekler. Yönetim Kurulu üyeleri, genel müdürlere kadar herkes bu cezalara çarptırılabilir, buradan uyaralım.
KILIÇDAROĞLU'NUN TÜTÜN ELEŞTİRİSİNE YANIT
Kemal Kılıçdaroğlu, 'Vatandaş tütün aldı, sardı, ceza yiyecek' diyor. Böyle bir şey yok. Bunu ticari faaliyet olarak yapıyorsa suçu var. İçmek için yapıyorsa bunda bir ceza söz konusu değil. Tütün üreticileri için yüzde 30 kota getiriliyor. Yüzde 45'e kadar da Cumhurbaşkanlığı kararı ile yükseltilebilecek. Üreticilerimize ciddi bir alan oluşturacağız.
İZMİR'E BAYRAK-PARA TARTIŞMASI
İzmir'e ayrı bayrak ve para birimi söylemini son derece sakıncalı buluyoruz. Bir tek bayrak ve bir tek devletimiz var. Bu açıklamalar Türkiye'yi farklı noktalara götürür. Bunu sinsi bir planın tezahürü olarak görüyoruz. Terör örgütünün bir paçavrası ve sinsi planları vardır. CHP'nin bu söylemlere girmesini son derece tehlikeli buluyoruz. HDP'nin söylemlerini meşrulaştırmak adına İzmir'i seçerek bu açıklamayı yapması tehlikelidir. CHP, bununla ilgili bir karar almıyorsa, HDP'nin sinsi planına ana muhalefetin destek olarak attığı bir adım olarak görüyoruz."
GÜNDEM, 24 Haziran 2020 07:38
Yorumlar (0)

Antalya turizmine yön veren işletmeler ödül gecesinde buluşuyor

DİYARBAKIR'DA "YILDIZ'I PARLADI, ESKİŞEHİR'E "ÜMİT " OLDU

Başkan Uysal, ‘Tam bağımsız Türkiye mücadelesi devam edecek’

AB ülkeleri ücret ortalaması 3.155 Euro, Türkiye'de 873 Euro

Anahtar Parti Antalya İl Başkanı Mehmet ÇALIŞKAN ; “Susuz Tarım Değil, Suskun Siyaset Bitmeli!”

ANADOLU BİRLİĞİ PARTİSİ GENEL BAŞKANI BEDRİ YALÇIN: UMUTSUZLUK YOK KARDEŞLERİM

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı'ndan Teşekkür
Var mısınız denemeye?

Düzeltme ve Kamuoyuna Özür

AHMET KEDİK'TEN TARİHİ ÇAĞRI: TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE BİZİM PARTİ DAMGASINI VURACAK

Vefat Eden Basın Emekçisi Ümit Özdal’ı Rahmetle Anıyoruz

Sekiz Ayda On Etkinlik;Onuncusu: Perge Antik Kent Doğa için bir adım atan herkese sonsuz teşekkürler…

MSG Yapım'dan Taziye Mesajı

CHP Antalya İl Başkanlığı'ndan Özgür Özel’e Yapılan Saldırıya Sert Tepki: “Bu saldırı milletin iradesine yapılmıştır!”

Antalya Büyükşehir Belediyesi baharın gelişini Hıdırellez Şenliği ile kutlayacak

İmamoğlu'ndan Montaj İddialarına Sert Yanıt: "Bu Filmi Bu Millet İzledi!"

Özgür Özel’e Yumruklu Saldırının Yeni Görüntüleri Ortaya Çıktı! Şüpheli Tengioğlu’nun Çarpıcı İfadeleri ve Geçmişi Gündemde

Dünya Gençlik Konseyi’nden Genç Girişimcilere Destek

Köksal Selçuk’tan Sert Tepki: “Özgür Özel’e Yapılan Saldırı Milletimizin Değerlerine İhanettir”

CHP Lideri Özgür Özel’e Saldıran Kişi Selçuk Tengioğlu Çıktı: Geçmişinde Çocuk Cinayeti Var

TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Hayatını Kaybetti

GAZETECİ MEHMET ÇİÇEK’TEN TAZİYE MESAJI

İsa Kaplan " 3 Mayıs, Türk milletinin tarih sahnesindeki onurlu yürüyüşünün simgesidir "

ANAHTAR PARTİSİ ANTALYA İL BAŞKANI MEHMET ÇALIŞKAN BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

Meteoroloji'den 11 İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

“Gülşen” tiyatro oyunu büyük alkış aldı

Kemer Belediyesi “Can dostlarına” sahip çıkıyor

Kemer’de parklar yenileniyor

Kepez Kitap Fuarı’na eğitimci yazar Cesur’dan duygusal dokunuş

Asgari ücrete ARA ZAM açıklaması!

Otoyol Jandarması Ekipleri, Şehirlerarası Otobüslere 'Yolcu' Gibi Binerek Sürücüleri Denetliyor

Skolyoz Hastası Barış'ın Polis Olma Hayali Gerçekleşti

Minik Yürekler Emniyetle Buluştu: Öğrencilere Polislik Mesleği Tanıtıldı

Esenyurt’ta Tehlikeli Şekilde Araç Kullanarak Çocukların Canlarını Tehlikeye Atan Servisi Sürücüsü Yakalandı

Kırmızı Bültenle Uluslararası Seviyede Aranan Ş.Ç. ve Ö.A. İle Ulusal Seviyede Aranan M.G. ve S.E.Ö. İsimli Şahısları Ülkemize Geri Getirdik
YGD, Gazetecilere 12 Kategoride Ödüller Verecek

DİYARBAKIR’DA “TÜRKİYE’NİN TEKNOLOJİK GELİŞMESİNDE GENÇLERİN ROLÜ ” SEMPOZYUMU

İçişleri Bakanımız Sn. Ali Yerlikaya'nın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Jandarmanın Yeni Yardımcısı "Robot Köpek" Envantere Girdi
