TFF, naklen yayın parasını ödemeyen beIN SPORTS'a ikinci ihtarı çekti! Süper Lig maçları yayınlanmayabilir
ANTALYA SPOR HABERLERİ, 15 Eylul 2020 10:56Yayıncı kuruluş beIN SPORTS, naklen yayın parasının yüzde 25'lik bölümü ödenmeyince TFF ikinci kez ihtar çekti. Üçüncü ihtarda TFF'ye tek taraflı fesih hakkı doğacak ve Süper Lig maçlarının yayınlanması sıkıntıya girecek.

Türk futbolunda son zamanlarda ayyuka çıkan en büyük problemlerin başında TFF ile yayıncı kuruluş arasındaki ödeme krizi geliyor. Pandemi nedeniyle Digiturk, TFF ile pazarlık masasına oturdu ve büyük bir indirim yapmasını talep etti. 2020-21 sezonu için ödenmesi gereken yüzde 25'lik peşinatın henüz yatırılmaması krizdeki ikinci perdeyi ortaya çıkardı. Digiturk'e bu nedenle ihtarname gönderen TFF, ikinci ihtarı çekti. 3. ihtar çekildiğinde TFF'ye haklı fesih hakkı doğacak.
BORÇ DÜŞMÜYOR FAİZ UÇUYOR
beIN SPORTS'un bu konuda teminat mektubu vermemesi ve devlet yetkililerinin Katar hükümetini garanti göstermesi yeni belirsizlikler çıkmasına neden oldu. TFF ile yayıncı kuruluş arasındaki ödeme krizi en çok kulüpleri etkiyor.
Süper Lig'deki birçok kulüp, banka borçlarına naklen yayın gelirlerini temlik etmiş durumda. Ödemeyi zamanında alamayan kulüplerin borçları azalmıyor ve faiz yükü artıyor.
MAÇLARIN YENİDEN BAŞLAMA TARİHİNE KADAR ASKIYA ALINMIŞTI
Koronavirüs salgını, ligleri erteletince, ekonomik olarak pamuk ipliğine bağlı kulüpler iyice sıkıştı. Futbolun oynanmadığı dönemde yayıncı kuruluş beIN SPORTS'u bünyesinde barındıran Digiturk, federasyona ve kulüplere maçların yeniden başlayacağı tarihe kadar ödemeleri askıya aldıklarını bildirmişti.
Kulüpler Birliği Vakfı'nda ise mart ayının ilk üç ayına dair ödemelerin yapılmadığı ayrıca bu kez fedakarlık yapması gereken tarafın Digiturk olduğu dile getirilmişti.
23 MAÇIN ÖDEMELERİNİN YAPILMADIĞI BELİRTİLMİŞTİ
Sözleşme gereği TFF, kendisine 10 Nisan'a kadar yatması gereken parayı kulüplere gönderiyor. Kulüpler ise Süper Lig'de mart ayında oynanan 23 maçın ödemelerinin yapılmadığını savundu. Futbolcularına ödemeleri biriken Süper Lig ekipleri, söz konusu parayla kısa vadeli borçlarını kapatmayı planlıyordu. Konuyla ilgili TFF'nin de sesiz kalması tepkiyi arttırıyor.
DIGITURK: EKSİK ÖDEME YOK
Digitürk TFF ile yaptığı anlaşma neticesinde lisans anlaşmasının geçici bir süre ile durdurulduğunu belirterek eksik ödeme olmadığını bildirmişti.
İşte yapılan o açıklama:
"Sezonun tamamlanmasına dair koşullar netleşince yeni ödeme takvimi de belli olacak. Digiturk, naklen yayın lisans anlaşmasını feshetme adımı atmamış, sadece ödemelerini geçici bir süre için dondurmuştur. Ödemelerin eksik yapılması söz konusu olmadığı gibi Digiturk'ün sezon başından beri yaptığı ödemeler, oynanmış olan tüm karşılaşmaları kapsamaktadır. Digiturk'ün naklen yayın lisans sözleşmesine ilişkin unsurları kulüplerle veya Kulüpler Birliği ile doğrudan görüşmek gibi bir yükümlülüğü bulunmamaktadır."
(Sözcü)
ANTALYA SPOR HABERLERİ, 15 Eylul 2020 10:56
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

GAZİPAŞA’DA AFET GERÇEĞİ PANELİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Türk Girişimciliğinin Yükselen Yıldızı: Ahmet Can’ın Başarı Hikayesi

Köksal Selçuk: Emek En Yüce Değerdir – 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlu Olsun

Eren Canak’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Bilim ve Doğa Tutkusuyla Yükselen Bir Lider: Eren Canak Kimdir?

RTÜK, Sokak Röportajları İçin Çalışma Başlattı

İstanbul'da İlk 3 Ayda 41 Milyon Muayene

2025 Yılı 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Valimiz Sayın Hulusi Şahin’in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

42 İlde FETÖ'ye Yönelik Düzenlediğimiz Operasyonlarda; 169 Şüpheli Yakalandı

Dolandırıcı Organize Suç Örgütü Üyesi 41 Şüpheli Yakalandı

Toplum Destekli Polis Ekipleri Öğrencilere Trafik Güvenliği, Güvenli Oyun Alanları ve 112 Kullanımı Hakkında Bilgilendirmelerde Bulundular

Antalya, Aydın, Samsun ve Tekirdağ’da Jandarma Ekipleri Tarafından Öğrencilere Trafik Bilgilendirmesi Yapıldı

Hassas Burunlar "Maya" ve "Liya" Narkotik Dedektör Köpekleri Uyuşturucuyla Mücadelede Önemli Rol Alıyor

İmparator'un serveti duyanların dudaklarını uçuklattı

GÜÇLÜ KADINLAR, GÜVENLİ YARINLAR: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NDE KADINLARA YÖNELİK AIKIDO EĞİTİMİ BAŞLADI

ADNAN ASAR’DAN TBMM’DE MHP'Lİ ABDURAHMAN BAŞKAN’A ZİYARET: ESNAFIN SORUNLARI GÜNDEME GELDİ

“ALIN TERİ KUTSALDIR, RANT DÜZENİ HARAMDIR!”

Müyorbir'den “Günümüzde Türk Halk Müziği” Paneli

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın’dan Dr. Köksal Selçuk’a Önemli Açıklamalar

Başkomutana çağrı....

BAŞKAN BÖCEK’İN DİPLOMASI SAHTE Mİ?

AESOB Başkanı Adlıhan Dere'den ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın'a Ziyaret

Geleceğin kadınları, bugünün güçlü adımlarıyla yetişiyor

Antalya dahil 4 ilde dolandırıcılara kripto operasyonu

Altın fiyatlarında son durum?

Provokasyon partisine dönen CHP çok yoğun şaibe ve şüphe altındadır

Antalya’nın Markaları Küreselleşme Yolunda

Jandarma, Canlar Şenliği'nde KADES'i Tanıttı

12 Ayrı Yasa Dışı Alkollü İçki İmalathanesi Deşifre Edildi, 137 Şüpheli Yakalandı

Siber Suçlarla Mücadele Kapsamında 68 İlde Gerçekleştirilen Operasyonlarda 169 Şüpheli Yakalandı

Resim Yarışmalarında ödüllere doymayan gururumuz FATIMA ERVA EREN

Devlet Sanatçısı Beste Özdemir’den Ankara’da Türk Halk Müziği Ziyafeti

Anahtar Parti İl Başkanı: "Çocuklarımızı Kaderine Terk Etmeyeceğiz"

Adnan Asar’dan SGK İl Müdürü Tanrıöver’e Ziyaret

ANTALYA’DA KONYA RÜZGARI ESİYOR: KONYA MİRAY ETLİ EKMEK SALONU

Fatih Bayhan, Sebîlürreşad Kültür ve Sanat Merkezi’nin Başarısının Arkasında

Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç, Samsun Rotary Kulübü’nde Kalkınma ve Refahı Anlattı

Ferhat Durmuş, "Gönül Dağı Nefesi" Konserinin Müzikal Başarısının Mimarı
