Doktora "Benim vergilerimle maaş alıyorsun" sözü hakaret sayıldı
, 10 Ekim 2020 04:24İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kızıyla birlikte gelen şahıs, görevli doktora 'Önce benim kızıma bakacaksın, benim vergilerimle maaş alıyorsun' sözleri mahkeme tarafından hakaret sayıldı.

İzmir'de yaşayan N.K., 10 Aralık 2019 tarihinde rahatsızlanan kızı D.A.'yı Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne götürdü. N.K.'nın kızıyla ilgilenmesini istediği doktor K.H., "Birazdan sizinle ilgileneceğim. Öncelikli acil hastalara bakmam gerekiyor" diyerek karşılık verdi. İddiaya göre, bunun üzerine N.K., "Kızıma önce bakacaksın. Sen kim oluyorsun da karar veriyorsun? Benim vergilerimle maaş alıyorsun" diyerek, bağırmaya başladı. 'Beyaz kod' kullanan doktor K.H., kendisine hakaret ettikleri gerekçesiyle N.K. ve kızı D.A.'dan şikayetçi oldu.
"BENİM VERGİLERİMLE MAAŞ ALDIĞI DA DOĞRUDUR"
Şikayet üzerine anne- kız hakkında dava açıldı. Hakim karşısına çıkan N.K., verdiği ifadede pişman olduğunu belirtip, "Hakaret etmek amacıyla söylemedim. Zaten benim vergilerimle maaş aldığı da doğru. Haksızlığa uğradığımı düşündüğüm için söyledim" diyerek beraatini talep etti. Mahkeme, N.K.'nın sözlerinin hakaret kapsamında değerlendirirken, sanığın 304 gün adli para cezasına çarptırılmasına hükmetti. D.A. ise beraat etti.
"EMSAL NİTELİĞİNDE KARAR"
Doktor K.H.'nın avukatı Alperen Cihan Çetinkaya, alınan kararın emsal nitelikle olduğu söyledi. Çetinkaya, "Yargıtay'ın bu tarz konularda verdiği beraat kararlarının çok fazla olduğunu biliyoruz. Çünkü bu cümlenin hakarete tabi olmadığını iddia edenler çok fazla. Bu kararı baz alıp ilerleyenler de oldu. Ancak bu kararın emsal oluğunu düşünüyoruz. Zihinlerde bu cümlenin ağır eleştiri kapsamında değerlendirilmesi kısmının silinmesi gerekiyor. Kamu çalışanlarımıza karşı kullanılan polislerimize kullanılan bu cümlenin suç teşkil etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü bu cümle şeref ve saygınlığı rencide ediyor" ifadelerini kullandı.
Kararla birlikte vatandaşların bu cümleyi söylerken bir kez daha düşüneceğini savunan Çetinkaya, "Bu cümle ağır eleştiri kapsamında değerlendirildiği için her önüne gelen kişi 'Ben hakaret etmedim' diyerek işin içinden çıkabiliyordu. Bu tarz konuların daha fazla mahkemelere taşınmasını ve emsal kararların artması gerektiğini düşünüyorum. Bu şekilde görevi başındaki polis, asker veya doktorlarımızın, bu hakaretlere maruz kalmamasını sağlayabiliriz. Belli bir süre sonra vatandaşlar da bu tarz sözleri bu kadar rahatlıkla sarf etmemeye başlayacaklardır. Manevi tazminat davası da açacağız" diye konuştu.
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Malatya’nın İki Yiğit İsmi Bir Arada: Mehmet Ali Ağca, Cahit Kaynar’ı Ağırladı

Hasan Arslan "Yeni Anayasa Önünde Engel Kalmamıştır "

Kıbrıs’ın Genç Yıldızı: Aziz Altunel

Kıbrıs’ın Genç Yıldızı: Aziz Altunel

Halkın Adamı Bedri Yalçın: Anadolu Birliği Partisi'nin Sessiz Kahramanı

Anadolu Birliği Partisi'nden Ümit Uysal’a Teşekkür Mesajı

İstanbul İçin Korkutan Deprem Senaryosu: İlk 3 Gün Müdahale Edilemeyebilir

Antalya’da Önemli Buluşma: Sivil Toplum ve Siyaset Temsilcileri Bir Arada

16 Mayıs "Ulusal Erişilebilirlik Günü" Olarak İlan Edildi

SENDİKALARDAN DİYARBAKIR ANNELERİNE "TERÖRSÜZ TÜRKİYE " ZİYARETİ VE DESTEĞİ

Kristal Ayaklar Sezon Finalinde Kıvılcım Kalay Rüzgarı

Büyükşehir’e ait toplu ulaşım araçları 19 Mayıs’ta ücretsiz

Antalya Büyükşehir Belediyesi 19 Mayıs’ı coşkuyla kutlayacak

Zafer Partisi Rize Fındıklı İlçe Binası Coşkuyla Açıldı!

Çayyolu Sahne’de Cem Özer Gösterisi, Revancan Aytin’in Katkılarıyla Parladı

Mağdurlar Müge Anlı Yada Esra Erol'a Başvurabilir

Aleyna Arıkan ile Durmuş Altay Nişanlandı: Unutulmaz Bir Geceye İmza Attılar

Konya'da 5,2 Büyüklüğünde Deprem! Çevre İllerde de Hissedildi

ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın: “Geçim Meselesi, Seçim Meselesinden Daha Önemli”

ASAT’tan su seviyesindeki değişime karşı etkili müdahale

BAŞKAN KOTAN, ‘‘KONYAALTI SANATLA BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK’’

Yasemin Şener’den İstanbul’da Görkemli Organizasyon: Büyük Buluşma Geliyor

Hüseyin Özdilek MTAL’den Karnaval Tadında 19 Mayıs!

ANQI'nin Büyülü Yolculuğu: Hiromita İstanbul'da Sanatseverlerle Buluşuyor

ÇATSANDER’den BESOB’a Sert Tepki: “Yüzyılın Peşkeşi Son Bulsun!”

Artı Boat Show Ankara’da Rapthor Marine Standına Yoğun İlgi

AVRUPA MÜZİK TOPLULUĞU’NDAN NOSTALJİ DOLU BİR GECE

Teoman Mutlu, gündemde olan Genel Af söylemleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Terme Erenköy’de Şehit İsminin Olduğu Yolda Çile: Uzun Süredir Çözülmeyen Yol Sorunu!

Bakan Işıkhan’dan Asgari Ücret ve Ev Kadınlarına Emeklilik Açıklaması: İlk Kez Tarih Verdi

“Umut Hakkı” Tartışması Siyasetin Gündeminde: Tepkiler Peş Peşe Geldi

Erdoğan’dan Zirai Don Uyarısı: "Bazı Ürün Gruplarında Ciddi Hasar Var"

Trump’tan Putin’e Ateşkes Tepkisi: “Ben Olmazsam Gelmeyebilir”

Adalya Vakfı’nın yeni yönetim kurulu belirlendi

Narenciye balı koruma altında

“Sizi Bu Çözüme Kim Mahkûm Etti? Milletimize Açıklayın

Denizli Pamukkale Üniversitesi Öğrencisi Ramazan Çakı’dan Gururlandıran Başarı!

Onur Akın'ın adını kullanan dolandırıcılar bağışla para topladılar

Antalya’da lezzetin yeni standardı
