MatchUp Projesi'nin ilk çevrimiçi Şehirler Ağı Çalıştayı gerçekleştirildi
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 09 Ocak 2021 12:57Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yürütücüsü olduğu MatchUp Projesi'nin ilk çevrimiçi Şehirler Ağı Çalıştayı gerçekleştirildi. Antalya, Adana, Bursa, Mersin ve Muğla Büyükşehir Belediyeleri ile Muratpaşa ve Demre Belediyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen çalıştayda, akıllı şehirler, yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, sürdürülebilir ulaşım, bilgi ve iletişim teknolojileri uygulamaları, iklim değişikliği ve temiz enerji ile ilgili uygulamaları hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanlığı’nın yürütücüsü olduğu ‘MatchUp’ Ufuk2020 Avrupa Birliği Projesi kapsamında gerçekleştirilen “MatchUp Şehirler Ağı Çalıştayı”nın ilki, Adana, Antalya, Bursa, Mersin, Muğla Büyükşehir Belediyeleri ve Muratpaşa ve Demre İlçe Belediyelerinin katılımıyla çevrimiçi gerçekleştirildi.
FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPILDI
Calıştayda proje ekibi tarafından ‘Match-Up’ proje aksiyonları hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. Tüm katılımcı belediyelerin akıllı şehirler, yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, sürdürülebilir ulaşım, bilgi ve iletişim teknolojileri uygulamaları, inovasyon ve teknoloji merkezleri uygulamaları, Sürdürülebilir Enerji Eylem ve İklim Uyum Planı (SECAP) çalışmaları, iklim değişikliği ve temiz enerji ile ilgili uygulamaları ele alındı. MatchUp projesinin örnek olmasıyla geliştirilecek diğer projeler üzerine görüşmeler yapıldı.
İKLİME UYUMLU PROJELER DESTEKLENECEK
Çevrimiçi toplantıda ayrıca, sürdürülebilir şehirlerin değişim stratejilerinin belirlenmesi, uygulanması alanında şehir planlama ve karar alma mekanizmalarının güçlendirilmesi, akıllı kent öğelerinin uzun dönemli planlama stratejilerine dâhil edilmesinin gerekliliğinin altı çizildi. Ayrıca kentlerin iklime uyumlu sürdürülebilir projelerle desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
HEDEF YÜKSEK YAŞAM KALİTESİ
İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara aktif katılım sağlayan Antalya Büyükşehir Belediyesi, düşük karbon yoğunluğu ile vatandaşlarına yüksek yaşam kalitesi sunabilen şehirler arasına girmeyi hedefliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda yürüttüğü projeler arasında yer alan MAtchUp Projesi, Avrupa Birliği Horizon 2020, Avrupa Komisyonu (EC) Yenilik ve Ağlar Yürütme Ajansı (INEA) Akıllı Şehirler ve Topluluklar Hibe Programı tarafından destekleniyor. MatchUp Projesi enerji, ulaşım, bilişim ve sosyal alanlarda entegre çalışarak akıllı kent uygulamalarının büyük ölçekli örnek uygulamalarının hayata geçirilmesini amaçlıyor.
ANTALYA BELEDİYE HABERLERİ, 09 Ocak 2021 12:57
Yorumlar (0)

BBP MKYK Üyesi Recep Er ve BBP Kayapınar Belediye Başkan Adayı Mehmet Çiçek’ten Taziye Ziyareti

BBP MKYK Üyesi Recep Er ve BBP Kayapınar Belediye Başkan Adayı Mehmet Çiçek’ten Taziye Ziyareti

Baharın Coşkusu Sanatla Buluştu: Erdoğan Dedeoğlu'ndan Karma Resim ve Seramik Sergisi

AK Parti Diyarbakır Teşkilatında Yerel Yönetimler Zirvesi

Türkiye’nin İlk Tüm Yaşlara Hitap Eden Antoloji Animasyon Filmi Yolda

Antalya Burdurlular Derneği Başkanı Hüseyin Yamacı’dan Burdurlu İş İnsanlarına Ziyaretler Sürüyor

Köksal Selçuk’tan Anneler Günü Mesajı: “Annelerimiz, Hayatın Sessiz Kahramanlarıdır”

Bedri Yalçın’dan Anneler Günü Mesajı: “Fedakârlığın ve Şefkatin Adı Annelerimizdir”

"Annelere Sözümüz Var: Yapılanı Koruyacağız, Eksikleri Biz Tamamlayacağız"

Adnan Asar’dan Başkan Hakan Tütüncü’ye Teşekkür Ziyareti

Biri Yetenekli, Biri Deneyimli İki Hukukçunun Ortak Vizyonu: Antalya’dan Uluslararası Gayrimenkul Yatırımlarına Uzanan Başarı Hikayesi

IV. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali başlıyor

Gazeteci Mehmet Çiçek " Mehmet Tekbaran Kardeşimizin Mekanı Cennet Olsun

Genel Başkan Bedri Yalçın: “İznik’te Milli Mücadele Ruhu Yeniden Canlanacak!”

BELEDİYEDEN EMEKÇİLERE SKANDAL TEHDİT

ULUSLARARASI MEDYANIN YÜKSELEN YILDIZI SKY HABER TV, TÜRKİYE GENEL MERKEZİNİ AÇTI

Bizim Parti'de Yeni Atamalar: İsa Demirel Teşkilat Başkanı ve Genel Başkan Vekili Oldu

Antalya turizmine yön veren işletmeler ödül gecesinde buluşuyor

DİYARBAKIR'DA "YILDIZ'I PARLADI, ESKİŞEHİR'E "ÜMİT " OLDU

Başkan Uysal, ‘Tam bağımsız Türkiye mücadelesi devam edecek’

AB ülkeleri ücret ortalaması 3.155 Euro, Türkiye'de 873 Euro

Anahtar Parti Antalya İl Başkanı Mehmet ÇALIŞKAN ; “Susuz Tarım Değil, Suskun Siyaset Bitmeli!”

ANADOLU BİRLİĞİ PARTİSİ GENEL BAŞKANI BEDRİ YALÇIN: UMUTSUZLUK YOK KARDEŞLERİM

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı'ndan Teşekkür
Var mısınız denemeye?

Düzeltme ve Kamuoyuna Özür

AHMET KEDİK'TEN TARİHİ ÇAĞRI: TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE BİZİM PARTİ DAMGASINI VURACAK

Vefat Eden Basın Emekçisi Ümit Özdal’ı Rahmetle Anıyoruz

Sekiz Ayda On Etkinlik;Onuncusu: Perge Antik Kent Doğa için bir adım atan herkese sonsuz teşekkürler…

MSG Yapım'dan Taziye Mesajı

CHP Antalya İl Başkanlığı'ndan Özgür Özel’e Yapılan Saldırıya Sert Tepki: “Bu saldırı milletin iradesine yapılmıştır!”

Antalya Büyükşehir Belediyesi baharın gelişini Hıdırellez Şenliği ile kutlayacak

İmamoğlu'ndan Montaj İddialarına Sert Yanıt: "Bu Filmi Bu Millet İzledi!"

Özgür Özel’e Yumruklu Saldırının Yeni Görüntüleri Ortaya Çıktı! Şüpheli Tengioğlu’nun Çarpıcı İfadeleri ve Geçmişi Gündemde

Dünya Gençlik Konseyi’nden Genç Girişimcilere Destek

Köksal Selçuk’tan Sert Tepki: “Özgür Özel’e Yapılan Saldırı Milletimizin Değerlerine İhanettir”

CHP Lideri Özgür Özel’e Saldıran Kişi Selçuk Tengioğlu Çıktı: Geçmişinde Çocuk Cinayeti Var

TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Hayatını Kaybetti

GAZETECİ MEHMET ÇİÇEK’TEN TAZİYE MESAJI
