Seyahatlerde ’aşı pasaportu’ devri başlayacak
, 15 Ocak 2021 07:26Pandemi döneminde havaalanına inen 3 buçuk milyon turist ile turizmin kalbi olan Antalya, Güvenli Turizm Sertifikası ile ön plana çıkarak dünyaya örnek olacak bir başarı sergiledi. Aşı pasaportu konusunda konuşan POYD Başkanı Ülkay Atmaca, 'Aşı pasaportu konusu dün çıktı.

Pandemi döneminde havaalanına inen 3 buçuk milyon turist ile turizmin kalbi olan Antalya, Güvenli Turizm Sertifikası ile ön plana çıkarak dünyaya örnek olacak bir başarı sergiledi. Aşı pasaportu konusunda konuşan POYD Başkanı Ülkay Atmaca, "Aşı pasaportu konusu dün çıktı. Zaten beklenen bir olaydı. Şu an nasıl her yere HES kodu ile giriş yapılıyorsa bir ülkeden başka bir ülkeye seyahat ederken de aşı pasaportu olacak" dedi.
Pandemi döneminde turizm geliri ile ekonomilerini şekillendiren ülkeleri geride bırakarak tek başına bir başarı sergileyen Antalya, korona virüs döneminde havaalanına inen 3 buçuk milyon turist ile dünyaya örnek olacak bir başarı sergiledi. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkan Yandımcısı Kaan Kavaloğlu, Antalya’nın bu başarı ile dünyaya örnek bir turizm beldesi olduğunu ispat ettiğini belirtirken Profesyonel Otel Yöneticileri Derneğ (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca da bu başarının Güvenli Turizm Sertifikası ile pekiştiğini söyleyerek aşı pasaportu hakkında bilgi verdi.
“Tüm dünyaya örnek bir güvenli turizm bölgesi olduğunu ispat etti”
Antalya’nın tüm dünyaya güvenli turizm bölgesi olduğunu ispat ettiğini söyleyen AKTOB Başkan Yardımcısı Kaan Kavaloğlu, “Pandemi dönemini Antalya, kötünün iyisi olarak atlattı. Tüm dünyaya örnek bir güvenli turizm bölgesi olduğunu ispat etti. Zor dönemde gelen 3 buçuk milyon kişide bunun en büyük kanıtı. Aslında bu rakam 5 milyonu bulurdu ama özellikle İskandinav ülkeleri, Almanya gibi ülkelerde tur operatörleri satış yapamadılar. İngiltere’de Ekim itibari ile uçuşları durdurmak zorunda kaldı. Tüm bunlar olmasa gelen turist sayımız 3 buçuk milyonun üzerinde olurdu. Bu dönemde özellikle Rusya, Ukrayna ön plana çıktı” dedi.
“Deniz, kum, güneşin yanına Güvenli Turizm Sertifikası ile güveni de ekliyoruz”
Klasik üçlünün yanına güveninde eklendiğini söyleyen Kavaloğlu, “2021 yılında Türkiye ve Antalya, Güvenli Turizm Sertifikasının vermiş olduğu ivme ile en çok tercih edilen yer olacak. Korona virüs döneminde insanlar, Türkiye’de tatil yapmanın hayalini kuruyor. Deniz, kum, güneşin yanına Güvenli Turizm Sertifikası ile güveni de ekliyoruz” diye konuştu.
“2020’de edindiğimiz tecrübeleri 2021’e aktaracağız”
2020’de edinilen tecrübeleri yeni yıla aktaracaklarını söyleyen POYD Başkanı Ülkay Atmaca, “Güvenli Turizm Sertifikasının faydalarını çok pozitif olarak gördük. Yerli yabancı tüm tatilciler aldığımız önlemleri çok yerinde buldu. Hiçbir tesisimizde büyük vakalar yaşamadık. 2020’de edindiğimiz tecrübeleri 2021’e aktaracağız. 2020’de pandemiye rağmen bu kadar turist ağırlamamızın sebebi de aldığımız önlemlerden kaynaklanıyor. Güvenli Turizm Sertifikası dünyaya örnek olacak bir başarı” şeklinde konuştu.
“Bir ülkeden başka bir ülkeye seyahat ederken de aşı pasaportu olacak”
Atmaca, "Aşı pasaportu konusu dün çıktı. Zaten beklenen bir olaydı. Şu an nasıl her yere HES kodu ile giriş yapılıyorsa bir ülkeden başka bir ülkeye seyahat ederken de aşı pasaportu olacak. Bir öneri gibi geldi, mutlaka altı doldurulacaktır. Sektörün beklediği ve olması gereken bir durumdu. Bütün destinasyonlar kapalıyken Antalya’ya 3 buçuk milyon turisti ağırlamak büyük başarıydı. Bütün meslektaşlarımı ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)

TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Hayatını Kaybetti

GAZETECİ MEHMET ÇİÇEK’TEN TAZİYE MESAJI

İsa Kaplan " 3 Mayıs, Türk milletinin tarih sahnesindeki onurlu yürüyüşünün simgesidir "

ANAHTAR PARTİSİ ANTALYA İL BAŞKANI MEHMET ÇALIŞKAN BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

Meteoroloji'den 11 İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

“Gülşen” tiyatro oyunu büyük alkış aldı

Kemer Belediyesi “Can dostlarına” sahip çıkıyor

Kemer’de parklar yenileniyor

Kepez Kitap Fuarı’na eğitimci yazar Cesur’dan duygusal dokunuş

Asgari ücrete ARA ZAM açıklaması!

Otoyol Jandarması Ekipleri, Şehirlerarası Otobüslere 'Yolcu' Gibi Binerek Sürücüleri Denetliyor

Skolyoz Hastası Barış'ın Polis Olma Hayali Gerçekleşti

Minik Yürekler Emniyetle Buluştu: Öğrencilere Polislik Mesleği Tanıtıldı

Esenyurt’ta Tehlikeli Şekilde Araç Kullanarak Çocukların Canlarını Tehlikeye Atan Servisi Sürücüsü Yakalandı

Kırmızı Bültenle Uluslararası Seviyede Aranan Ş.Ç. ve Ö.A. İle Ulusal Seviyede Aranan M.G. ve S.E.Ö. İsimli Şahısları Ülkemize Geri Getirdik

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Şok İddia!
YGD, Gazetecilere 12 Kategoride Ödüller Verecek

DİYARBAKIR’DA “TÜRKİYE’NİN TEKNOLOJİK GELİŞMESİNDE GENÇLERİN ROLÜ ” SEMPOZYUMU

İçişleri Bakanımız Sn. Ali Yerlikaya'nın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Jandarmanın Yeni Yardımcısı "Robot Köpek" Envantere Girdi

Düzensiz Göçe Yönelik 420 Bin 269 Kişinin Kimlik Kontrolünün Yapıldığı Denetimlerde 547 Düzensiz Göçmen Yakalandı

İstanbul'da 407, Tokat'ta 1 ve Van'da da 1 olmak üzere 409 Şahıs Gözaltına Alındı

TÜRKİYE’DE BİR İLK: ABB ŞİMDİ DE SOSYAL DESTEK ALAN ASGARİ ÜCRETLİ VE EMEKLİLERİN SAĞLIK KATILIM PAYLARINI ÖDÜYOR

HPV AŞISI VE DİYABET SENSÖRÜ PROJELERİ ÖDÜL GETİRDİ - TÜRKİYE KALİTE DERNEĞİ’NDEN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE ÖDÜL

Antalya Büyükşehir Belediyesi Boğaçayı Bilim Kurulu yaz tedbirleri için toplandı

BAŞKAN KOTAN KONYAALTI ESNAFIYLA BULUŞTU

Muratpaşa Doğu Garajı’nda Şüpheli Çanta Paniği!

Jandarma Genel Komutanlığı TEKNOFEST’te Yerini Aldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı TEKNOFEST’te Yerini Aldı

“NARKOKAPAN-MERSİN” Operasyonu Kapsamında 112 Torbacı Gözaltına Alındı

SASAM İçişleri Bakanlığının desteğiyle 1. SASAM Strateji Zirvesi düzenledi

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın: “Emek, Toplumun Güçlü Yarınlarının Teminatıdır”

Mehmet Fatih Kayhan Öncülüğünde Medya Tanıtım Toplantısı Yapıldı

MSG YAPIM’DAN 1 MAYIS MESAJI: EMEĞİN VE ALIN TERİNİN BAYRAMI KUTLU OLSUN

GAZİPAŞA’DA AFET GERÇEĞİ PANELİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Türk Girişimciliğinin Yükselen Yıldızı: Ahmet Can’ın Başarı Hikayesi

Köksal Selçuk: Emek En Yüce Değerdir – 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlu Olsun

Eren Canak’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Bilim ve Doğa Tutkusuyla Yükselen Bir Lider: Eren Canak Kimdir?
