TÜRKİYENİN TEK SPASTİK ENGELLİ ŞOVMENİ
, 26 Nisan 2021 23:02Pandemi sürecinde "Biz Hala Buradayız" mottosuyla 27 Mart - 25 Nisan arasında Uluslararası Online Kısa Performanslar Festivali açılışı gerçekleştirildi. Sarıyer Belediye Tiyatrosu ve Maltepe Belediye Tiyatrosu'nun organize ettiği, Almanya, Fransa, İtalya, Azerbaycan, KKTC'nin aralarında bulunduğu 10 Ülke ve 27 şehirden toplam 51 ayrı tiyatronun katıldığı festival izleyenlerden tam not aldı .

.jpeg)
Pandemi sürecinde "Biz Hala Buradayız" mottosuyla 27 Mart - 25 Nisan arasında Uluslararası Online Kısa Performanslar Festivali açılışı gerçekleştirildi. Sarıyer Belediye Tiyatrosu ve Maltepe Belediye Tiyatrosu'nun organize ettiği, Almanya, Fransa, İtalya, Azerbaycan, KKTC'nin aralarında bulunduğu 10 Ülke ve 27 şehirden toplam 51 ayrı tiyatronun katıldığı festival izleyenlerden tam not aldı .

Uluslararası Online Kısa Performanslar Festivali'nin en ilgi çeken performansı Ankara Yön Sanat Tiyatrosu oyuncularından Türkiye’nin tek serabral palsili komedyeni olan Ayhan Yarıcı'nın yazdığı ve oynadığı, Yönetmenliğini Erdem Öksüz'ün yaptığı "Spastik Show" oldu.
Geçmişte ve günümüzde engellilerin yaşadığı trajikomik olayların anlatıldığı show ile sayısız performans sergileyen Yarıcı; “farkındalık oluşturmak üzere 2000 yılından bu yana kendimizi geliştirerek gösterilerimize devam ediyoruz. Pandemi öncesi yeniden Türkiye turnesi yapmak adına tüm hazırlıklarımızı yapmıştık ancak pandemi şartları bizleri oldukça olumsuz etkiledi. Uluslararası Kısa Performanslar Festivali bizim için yeniden heyecanlanmak adına başlangıç oldu. Tüm proje ekibine ve emeği geçenlere teşekkür” ediyorum dedi.
.jpeg)
1992 Yılında Sakarya’da medya dünyasına giren Ayhan Yarıcı Türkiye’nin ilk özel radyolarından biri olan Genç Radyo’nun Sakarya şubesinde metin yazarı olarak radyo dünyasına adım attı. Çeşitli yerel radyolarda program yapımcısı ve yayın yönetmeni olarak çalıştıktan sonra Sakarya’nın ilk özel televizyonu Kanal 54’ün kurucu elemanları arasında yer aldı. Ardından yine Sakarya’da bölgesel yayın yapan Kent TV’ye geçti. Burada kurgu, K.J. operatörlüğü, yayın yönetmeni olarak çalışırken önüne gelen fırsatları değerlendirerek program yapımcılığı ve yönetmenliğe terfi etti. Kurduğu ekiple birlikte komedi programının hem senaristliğini hem de yönetmenliğini yaptı. Her yeni yayın döneminde yaptığı farklı müzik – eğlence programları ile büyük beğeni topladı.
1996 Yılında TGRT televizyonu için çekilen Beyaz Savaş adlı dizide Necla Nazır ile birlikte 13 bölüm 2. Başrol oynadı. Bu diziyi halen diğerlerinden ayıran en büyük özelliği cast’ında gerecek engelli oyuncu barındıran ilk ve tek dizi olmasıdır.

2000 Yılında “ Yüzyılın En Sakat Gösterisi “ Spastic Show adlı tek kişilik gösterisini sahnelemeye başladı.
Aralık aydında Nevşehir’de düzenlenen 6. Engelsiz Sanat Ödülleri’nde bir önceki yıl performansları göz önüne alınarak “ Yılın Komedyeni” ödülünü Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın elinden aldı. Ayrıca bu ödül töreninde ilk sunuculuk deneyimini yaşayarak, esprileri ile süslediği sunumu izleyenlerden tam not aldı.

2019 Yılında genç yönetmen Sinan Bal tarafından belgeseli çekildi. “ Olmaz dediler. Oldu…” adlı belgesel çeşitli festival ve yarışmalarda birçok ödül kazandı. Belgeseli “Kısa Filmler” YouTube kanalından izleyebilirsiniz.
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Aleyna Arıkan ile Durmuş Altay Nişanlandı: Unutulmaz Bir Geceye İmza Attılar

Konya'da 5,2 Büyüklüğünde Deprem! Çevre İllerde de Hissedildi

ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın: “Geçim Meselesi, Seçim Meselesinden Daha Önemli”

ASAT’tan su seviyesindeki değişime karşı etkili müdahale

BAŞKAN KOTAN, ‘‘KONYAALTI SANATLA BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK’’

Yasemin Şener’den İstanbul’da Görkemli Organizasyon: Büyük Buluşma Geliyor

Hüseyin Özdilek MTAL’den Karnaval Tadında 19 Mayıs!

ANQI'nin Büyülü Yolculuğu: Hiromita İstanbul'da Sanatseverlerle Buluşuyor

ÇATSANDER’den BESOB’a Sert Tepki: “Yüzyılın Peşkeşi Son Bulsun!”

Artı Boat Show Ankara’da Rapthor Marine Standına Yoğun İlgi

AVRUPA MÜZİK TOPLULUĞU’NDAN NOSTALJİ DOLU BİR GECE

Teoman Mutlu, gündemde olan Genel Af söylemleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Terme Erenköy’de Şehit İsminin Olduğu Yolda Çile: Uzun Süredir Çözülmeyen Yol Sorunu!

Bakan Işıkhan’dan Asgari Ücret ve Ev Kadınlarına Emeklilik Açıklaması: İlk Kez Tarih Verdi

“Umut Hakkı” Tartışması Siyasetin Gündeminde: Tepkiler Peş Peşe Geldi

Erdoğan’dan Zirai Don Uyarısı: "Bazı Ürün Gruplarında Ciddi Hasar Var"

Trump’tan Putin’e Ateşkes Tepkisi: “Ben Olmazsam Gelmeyebilir”

Adalya Vakfı’nın yeni yönetim kurulu belirlendi

Narenciye balı koruma altında

“Sizi Bu Çözüme Kim Mahkûm Etti? Milletimize Açıklayın

Denizli Pamukkale Üniversitesi Öğrencisi Ramazan Çakı’dan Gururlandıran Başarı!

Onur Akın'ın adını kullanan dolandırıcılar bağışla para topladılar

Antalya’da lezzetin yeni standardı

Hakkari'de Feci Olay: 6 Yaşındaki Abdulkerim Su Kuyusuna Düşerek Hayatını Kaybetti

Özgür Özel’den Bahçeli’ye Sert Sözler: “Düğmeye Basınca 180 Derece Dönen Siyasetçilerden Değiliz”

Mansur Yavaş: “Lozan Bu Vatanın Tapusudur, Tartışılamaz – Gerekirse Referanduma Gidilsin”

İÇAN, TABBİR, DJB KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI NUR DELİCE, "YILIN ANNESİ" SEÇİLDİ

Gazeteci Mehmet Çiçek’ten Taziye Mesajı

Balkan Ticaret Odası ve BDU’dan Anlamlı İş Birliği Protokolü

KORE SAVAŞI’NIN SEMBOL İSMİ “AYLA”DAN ACI HABER

Kocagöz, Şehit Annelerini unutmadı

PKK'nın Skandal Bildirisi: Lozan ve Sevr Vurgusu Tepki Çekti

Dervişoğlu'ndan Terör Örgütü PKK'nın Fesih Açıklamasına Sert Tepki: "Bunun Adı Açıkça İhanettir"

Anadolu Birliği'nden Anlamlı Buluşma: Prof. Dr. Orhan Aslan ile "Kur’an-ı Kerim’i Anlamak" Konulu Söyleşi

Efsane Yönetmen Mehmet Ali Gündoğdu’dan 50. Yıl Onur Ödülü: Cahit Kaynar’a Anlamlı Takdim

Dr. Köksal Selçuk’tan Anneler Günü Mesajı

Efsane Yönetmen Mehmet Ali Gündoğdu ve Yapımcı Saliha Gündoğdu’dan Anlamlı Anneler Günü Mesajı

Terme’de Yağmura Rağmen Kudüs İçin Binlerce Kişi Meydana Akın Etti

Diyarbakır’da Görkemli Aşiret Düğünü: Kikan ve Kalkan Aileleri Birlikte
