Alternatif turizm seçeneklerinin başında at turu geliyor.
GÜNDEM, 06 Temmuz 2021 15:33ANTALYA'nın Kaş ilçesinde tatil yapan turistler için alternatif turizm seçeneklerinin başında at turu geliyor. Turistler bölgedeki at çiftlikleri aracılığıyla tarih ve doğa içinde atla gezip, farklı deneyim yaşıyor.


Kaş'a gelen yerli ve yabancı turistlere, tarih ve doğa içinde, kumsalda at turu yaptırılıyor. Patara Mahallesi'ndeki at çiftliğinde düzenlenen tura katılan turistler Kaş, Kalkan ve Patara bölgesinden araçlarla at çiftliğine getiriliyor. Çiftliğe gelen turistlere, önce çiftlik ve atlar tanıtılıyor. At turu ve ata biniş hakkında rehberler tarafından bilgi veriliyor, turda dikkat edilecek noktalar anlatılıyor. Ardından turistler, rehberler eşliğinde at turuna başlıyor.
ANTALYA'nın Kaş ilçesinde tatil yapan turistler için alternatif turizm seçeneklerinin başında at turu geliyor. Turistler bölgedeki at çiftlikleri aracılığıyla tarih ve doğa içinde atla gezip, farklı deneyim yaşıyor.Kaş'a gelen yerli ve yabancı turistlere, tarih ve doğa içinde, kumsalda at turu yaptırılıyor. Patara Mahallesi'ndeki at çiftliğinde düzenlenen tura katılan turistler Kaş, Kalkan ve Patara bölgesinden araçlarla at çiftliğine getiriliyor. Çiftliğe gelen turistlere, önce çiftlik ve atlar tanıtılıyor. At turu ve ata biniş hakkında rehberler tarafından bilgi veriliyor, turda dikkat edilecek noktalar anlatılıyor. Ardından turistler, rehberler eşliğinde at turuna başlıyor.
Turda, zeytinlikler arasından, Likya Birliği'nin başkenti Patara Antik Kenti'ni ve Akdeniz'i kuşbakışı gören, denizden 200 metre yüksekliğindeki toprak yollardan geçiliyor. Atlardan inilmeden kısa molalar veriliyor. Buradan Patara Antik Kenti ve Akdeniz izleniyor. Daha sonra ormanlardan geçilerek, Patara Antik Kenti'ne iniliyor. Patara Antik Kenti'nin hamamlarının ve Patara Antik Ana Caddesi'nin kıyısından geçilip, makiler arasındaki Patara kumsalına iniliyor. Kum tepelerinde yapılan yolculuğun ardından Patara Plajı'nda kısa bir dinlenme yapılıyor. At turuna katılan bazı usta biniciler, kumlarda atla hız yapıyor.
TUR ÜCRETİ 350 TL
Tura katılanlar yaklaşık 2,5- 3 saat at üstünde kalıyor. Günün koşullarına göre 16-18 kilometre arasında yol alıyorlar. Tarihin, doğanın ve Patara'nın kumlarının üstünde at turuna katılmanın bedeli 350 TL . At turuna yabancı turistler ve yurt dışından gelen Türkler daha çok ilgi gösteriyor.
Almanya'dan gelerek at turuna katılan Hakan Yavuz, Çok güzel bir gündü. Daha önce ata binmişliğim var ama bu doğanın içinde, bu güzelliklerin arasında farklı oluyor tabii. O yüzden çok eğlendik. Unutulmayacak bir gün yaşadık dedi.
Rusya'dan gelen Bella Kantasheva, Türkiye'ye ikinci kez, Patara'ya ilk kez geldim. Doğanın, tarihin içinde, kumların üstünde, denizin kıyısında at üstünde unutulmaz bir gün yaşadım. Tatilimin en farklı ve en güzel günü oldu. Türkiye harika bir ülke. Yine tatile geleceğim diye konuştu.


GÜNDEM, 06 Temmuz 2021 15:33
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!

Dervişoğlu'ndan Terör Örgütü PKK'nın Fesih Açıklamasına Sert Tepki: "Bunun Adı Açıkça İhanettir"

Anadolu Birliği'nden Anlamlı Buluşma: Prof. Dr. Orhan Aslan ile "Kur’an-ı Kerim’i Anlamak" Konulu Söyleşi

Efsane Yönetmen Mehmet Ali Gündoğdu’dan 50. Yıl Onur Ödülü: Cahit Kaynar’a Anlamlı Takdim

Dr. Köksal Selçuk’tan Anneler Günü Mesajı

Efsane Yönetmen Mehmet Ali Gündoğdu ve Yapımcı Saliha Gündoğdu’dan Anlamlı Anneler Günü Mesajı

Terme’de Yağmura Rağmen Kudüs İçin Binlerce Kişi Meydana Akın Etti

Diyarbakır’da Görkemli Aşiret Düğünü: Kikan ve Kalkan Aileleri Birlikte

Gazeteci Mehmet Çiçek’ten Duygu Dolu Anneler Günü Mesajı

Yeni Süreç: Türkiyelilik mi Hesaplaşma mı -1-

DİKO'DAN BASIN AÇIKLAMASI "Kamuoyunun Dikkatine"

Egemenliğin Sesi: Bedri Yalçın İznik’te Ekümenik Oyuna Karşı Sahadaydı

PKK’nın Silah Bırakma Sürecine Dair Kamuoyuna Duyurumuzdur

Dünya Gençlik Konseyi’nden Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul’a Ziyaret

CHP, doğru yolda mı?

TÜRKİYE AFET ACİL DURUM ÖNLEMLERİ

Özlem Bozkuş: Mücadeleyle Yoğrulan Bir Başarı Hikâyesi

ANTALYA TEMPO DERGİSİ MAYIS 2025 ÖZEL SAYISI

"Evlatlarımızın Kanı Üzerinden Açılım Yapamazsınız!" Anahtar Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Çalışkan’dan Sert Açıklama: “Referandum İstiyoruz”

Özgür Özel’den Özgür Çelik’e Destek: “Bu Saldırılar Onur Belgesidir”

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Başkan Muhittin Böcek’i ziyaret etti

Kepez’de 19 Mayıs’a özel müzik, sanat ve spor şöleni

Başkan Böcek; ‘Ulaşım Master Planını yıl sonuna kadar tamamlayacağız’

Sahnelerde Murat Beyaztaş fırtınası

Büyükşehir Belediyesi sınav kaygısı yaşayan öğrencileri yalnız bırakmıyor

Balbey ’de Kentsel Yenileme Projesi çalışmaları yeniden başladı

Medya: İsrail ve Türkiye, bugün Azerbaycan'ın arabuluculuğunda Bakü'de görüşecek

BBP MKYK Üyesi Recep Er ve BBP Kayapınar Belediye Başkan Adayı Mehmet Çiçek’ten Taziye Ziyareti

Baharın Coşkusu Sanatla Buluştu: Erdoğan Dedeoğlu'ndan Karma Resim ve Seramik Sergisi

AK Parti Diyarbakır Teşkilatında Yerel Yönetimler Zirvesi

Türkiye’nin İlk Tüm Yaşlara Hitap Eden Antoloji Animasyon Filmi Yolda

Antalya Burdurlular Derneği Başkanı Hüseyin Yamacı’dan Burdurlu İş İnsanlarına Ziyaretler Sürüyor

Köksal Selçuk’tan Anneler Günü Mesajı: “Annelerimiz, Hayatın Sessiz Kahramanlarıdır”

Bedri Yalçın’dan Anneler Günü Mesajı: “Fedakârlığın ve Şefkatin Adı Annelerimizdir”

"Annelere Sözümüz Var: Yapılanı Koruyacağız, Eksikleri Biz Tamamlayacağız"

Adnan Asar’dan Başkan Hakan Tütüncü’ye Teşekkür Ziyareti

Biri Yetenekli, Biri Deneyimli İki Hukukçunun Ortak Vizyonu: Antalya’dan Uluslararası Gayrimenkul Yatırımlarına Uzanan Başarı Hikayesi

IV. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali başlıyor

Gazeteci Mehmet Çiçek " Mehmet Tekbaran Kardeşimizin Mekanı Cennet Olsun

Genel Başkan Bedri Yalçın: “İznik’te Milli Mücadele Ruhu Yeniden Canlanacak!”
