ANADOLU BİRLİĞİ PARTİSİ GENEL BAŞKANI BEDRİ YALÇIN, KAMPÜSTEKİ ÇIĞLIĞI DUYDU VE ÇAĞRI YAPTI.
, 15 Ekim 2021 16:13Akdeniz Üniversitesinde görev yapan Akademik, İdari Personeller ile işçilerin mobbing/sürgün haberlerini, üniversitenin varoluş sebebi değerli öğrencilerin yaşadıkları baskıları ve öğretim üyelerinin soruşturmalarla yıldırılmaya çalışıldığını bana anlatılanlardan ve basından her gün öğreniyorum.

Dönemin en büyük bağışını buldukları halde, A.Ü. Rektörlüğü’nün, bağışın döner sermayeye aktarılmasında ve bina yapımı dışında da kullanılmasında ısrarcı olması nedeniyle, görüşmelerin kesilmesinin faturası Antalya Devlet Konservatuvarı yöneticilerine kesilmişti. Sorunun, bağışı bulan Konservatuvar Müdürünün görevden alınması ile Yüksekokul Sekreteri olan başarılı bürokrat Hüsnü GÜLEZ’ in, başka bir birime sürgün edilmesinden çok daha büyük bir boyutta olduğunu görmekte, üzüntü ile takip etmekteyim.
Ülkenin değişik bölgelerinden yapılan çağrılara/çığlıklara, YÖK başkanı Sayın Prof. Dr. Erol ÖZVAR’ ın ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın sessiz kalmasına bir anlam veremiyorum. Hükümet yetkililerinin kampüste yaşanan olaylara kulak tıkaması çok manidardır. Rektör Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN’ ın, Cumhurbaşkanı ve eşine çok yakın olduğunu sürekli dillendirmesinden kaynaklı yetkilerini aşarak her türlü usulsüzlüğü yapma hakkına sahip olduğu iddiaları ayyuka çıkmıştır. “Cumhurbaşkanı ve eşine yakınız” algısı yaratılması sonucu, kampüste tam bir korku imparatorluğu kurulduğu, akademik ve idari personele soruşturmalar açıldığı gelen iddialar arasındadır. Hangi yüzyılda yaşıyoruz. Ben buradan çağrılarımı YÖK Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol ÖZVAR’ a ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ a yineliyorum. Devlet Denetleme ve YÖK Denetleme Kurulu üyelerince, Akdeniz Üniversitesinde yaşananların denetlenmesi, kampüsten yükselen çığlıkların duyulması, insan onuruna ve akademi ruhuna yakışan bir davranış olacaktır.
Çürük Konservatuvar bina tespiti sonrası bağışı bulan ve projeyi kendi imkanlarıyla çizdiren Hüsnü GÜLEZ ve Konservatuvar eski Müdürünün Rektör Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN tarafından cezalandırılmaları sonrası, Yurt Dernekleri Ege Bölgesi Güç Birliği Platformu Başkanı Aydın Yaşar, Bir milyon Yetiştirme Yurtlarında korunup barınan ve hayata atılan gençlerin ve ailelerinin Hüsnü GÜLEZ’ in, arkasında olduğunu açıklamıştır. Toplumun değişik kesim ve konfederasyonlarından gelen destek açıklamalarını her gün basında görmekteyiz.
Aynı zamanda Akdeniz Üniversitesinde FETÖ ile mücadelenin sembol ismi konumundaki Hüsnü GÜLEZ’ in arkasında duran yurt çocukları olan değerli gençleri, yurt dernek ve konfederasyonlarını, ayrıca diğer destekçileri gönülden kutluyorum. Haklının yanında daima ben de yer alırım. Yeni bir bina yaptırmak için bağış arayan ve bulan, projeyi cebinden çizdiren yönetimi cezalandırmak nasıl bir anlayıştır? GÜLEZ’ in görev yerinin değiştirildiğinden Rektörün haberi var mıdır? Yoksa geçmişin intikamı mı alınmaktadır? Yerden göğe kadar haklı ve mağdur olan GÜLEZ’ in, yaşadığı olayların takipçisi olacağım. Son bir hafta içinde Antalya, iki önemli sanat etkinliğine ev sahipliği yapmıştır. Sanatla iç içe olan kentimizde, sanatın mutfağı olan Antalya Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin, öğrenci velilerinin ve hocalarının yaşadığı zorlu süreci yöneten Rektörün bu yaklaşımı, ne kentimize ne de sanata yakışmamaktadır.
Rektörün basındaki açıklamalarından üniversiteye bağış yapıldığı haberlerini memnuniyetle öğrenmekteyiz. Bağışçıları kutluyorum. O bağışlar ivedilikle Konservatuvar binasının güçlendirme çalışmalarında kullanılmalı ve dört fakülteye dağıtılan konservatuvar öğrencilerinin tekrar aynı binada ders görmeleri sağlanmalı, gelecekten umudu kesen öğrenci velileri ve öğrencilerin karamsarlığına son verilmelidir. Rektörün bilgisi var mı bilmiyorum, Konservatuvarda eğitim gören bazı öğrencilerin kayıt dondurduğu veya ilişik kestiği iddiaları sanat camiasını ve bizleri tedirgin etmektedir. Ayrıca, Keyfi ve gereksizce başka bir birime gönderilen başarılı bürokrat Hüsnü GÜLEZ’ in, göreve iade edilmesi, milyonları sevindirecek, bundan sonra yaşanacak yasal sürece de son verecektir.
Akdeniz Üniversitesinde çalışan personel ve eğitim gören öğrenciler ile toplam doksan bin değerli insan, mevcut durumdaki yönetim boşluğunu ve bu kargaşayı hak etmemektedir. Sayın Rektörün bu yönetim anlayışıyla kampüste başarıdan söz edilemez. İşi ehline bırakmak daha doğru olur.
Yetkilileri göreve, Rektörü aklıselim olmaya davet ediyorum.
Yorumlar (0)

TÜRKİYE’DE BİR İLK: ABB ŞİMDİ DE SOSYAL DESTEK ALAN ASGARİ ÜCRETLİ VE EMEKLİLERİN SAĞLIK KATILIM PAYLARINI ÖDÜYOR

HPV AŞISI VE DİYABET SENSÖRÜ PROJELERİ ÖDÜL GETİRDİ - TÜRKİYE KALİTE DERNEĞİ’NDEN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE ÖDÜL

Antalya Büyükşehir Belediyesi Boğaçayı Bilim Kurulu yaz tedbirleri için toplandı

BAŞKAN KOTAN KONYAALTI ESNAFIYLA BULUŞTU

Muratpaşa Doğu Garajı’nda Şüpheli Çanta Paniği!

Jandarma Genel Komutanlığı TEKNOFEST’te Yerini Aldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı TEKNOFEST’te Yerini Aldı

“NARKOKAPAN-MERSİN” Operasyonu Kapsamında 112 Torbacı Gözaltına Alındı

SASAM İçişleri Bakanlığının desteğiyle 1. SASAM Strateji Zirvesi düzenledi

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın: “Emek, Toplumun Güçlü Yarınlarının Teminatıdır”

Mehmet Fatih Kayhan Öncülüğünde Medya Tanıtım Toplantısı Yapıldı

MSG YAPIM’DAN 1 MAYIS MESAJI: EMEĞİN VE ALIN TERİNİN BAYRAMI KUTLU OLSUN

GAZİPAŞA’DA AFET GERÇEĞİ PANELİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Türk Girişimciliğinin Yükselen Yıldızı: Ahmet Can’ın Başarı Hikayesi

Köksal Selçuk: Emek En Yüce Değerdir – 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlu Olsun

Eren Canak’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Bilim ve Doğa Tutkusuyla Yükselen Bir Lider: Eren Canak Kimdir?

RTÜK, Sokak Röportajları İçin Çalışma Başlattı

İstanbul'da İlk 3 Ayda 41 Milyon Muayene

2025 Yılı 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Valimiz Sayın Hulusi Şahin’in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

42 İlde FETÖ'ye Yönelik Düzenlediğimiz Operasyonlarda; 169 Şüpheli Yakalandı

Dolandırıcı Organize Suç Örgütü Üyesi 41 Şüpheli Yakalandı

Toplum Destekli Polis Ekipleri Öğrencilere Trafik Güvenliği, Güvenli Oyun Alanları ve 112 Kullanımı Hakkında Bilgilendirmelerde Bulundular

Antalya, Aydın, Samsun ve Tekirdağ’da Jandarma Ekipleri Tarafından Öğrencilere Trafik Bilgilendirmesi Yapıldı

Hassas Burunlar "Maya" ve "Liya" Narkotik Dedektör Köpekleri Uyuşturucuyla Mücadelede Önemli Rol Alıyor

İmparator'un serveti duyanların dudaklarını uçuklattı

GÜÇLÜ KADINLAR, GÜVENLİ YARINLAR: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NDE KADINLARA YÖNELİK AIKIDO EĞİTİMİ BAŞLADI

ADNAN ASAR’DAN TBMM’DE MHP'Lİ ABDURAHMAN BAŞKAN’A ZİYARET: ESNAFIN SORUNLARI GÜNDEME GELDİ

“ALIN TERİ KUTSALDIR, RANT DÜZENİ HARAMDIR!”

Müyorbir'den “Günümüzde Türk Halk Müziği” Paneli

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın’dan Dr. Köksal Selçuk’a Önemli Açıklamalar

Başkomutana çağrı....

BAŞKAN BÖCEK’İN DİPLOMASI SAHTE Mİ?

AESOB Başkanı Adlıhan Dere'den ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın'a Ziyaret

Geleceğin kadınları, bugünün güçlü adımlarıyla yetişiyor

Antalya dahil 4 ilde dolandırıcılara kripto operasyonu

Altın fiyatlarında son durum?

Provokasyon partisine dönen CHP çok yoğun şaibe ve şüphe altındadır
