Büyükşehir Kıbrıs’ın Fethinin 450. Yılı Sempozyumu düzenliyor
GÜNDEM, 19 Kasım 2021 23:19Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kıbrıs’ın 450. Yılı Kutlama Platformu ile birlikte 22-24 Kasım tarihleri arasında Kıbrıs’ın Fethinin 450. Yılı Sempozyumu düzenliyor. Sempozyuma Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kıbrıs’tan online katılacak.

Kıbrıs’ın fethinin 450. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, 22-24 Kasım tarihleri arasında Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bumin Kaan Konferans Salonu’nda düzenlenecek sempozyum nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Antalya Türk Ocağı Başkanı Abdullah Uysal, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Antalya Şube Başkanı Vural Önal, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Güven Dinç, Akdeniz Gençlik Sanat ve Eğitim Derneği Proje Koordinatörü Orm. Yük. Müh. Özer Satılmış Özgüç ve Türk Hava Kurumu Antalya Şube Başkanı Süleyman Girgin katıldı.
BAŞKAN BÖCEK KIBRIS’A GİDİYOR
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gürbüz, Kıbrıs’ın fethinin 450. yılı etkinlikleri kapsamında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanının Kıbrıs’ta bir dizi toplantı ve temaslarda bulunacağını açıkladı.
ÇOK SAYIDA BİLİM İNSANI KATILIYOR
Sempozyum hakkında bilgi veren Genel Sekreter Yardımcısı Gürbüz, Türkiye’yi derinden etkileyen en önemli milli sorunlardan birinin Doğu Akdeniz ve Kıbrıs meselesi olduğunu söyledi. Mustafa Gürbüz, “Sivil toplum inisiyatifi olarak ulusal davamızın geniş kitlelere duyurulması ve bilimsel olarak haklılığımızın dünya kamuoyuna anlatılması için, Kıbrıs Adası’nın Osmanlı Devleti tarafından fethinin 450. yılı münasebetiyle 450. Yıl Kutlama Platformu kurulmuştur. KKTC ve Türkiye’den çok sayıda sivil toplum örgütü ile vakıf ve devlet üniversitelerinin katıldığı grupla bir sempozyum planlanmıştır. Sempozyuma yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda bilim insanımız konuşmacı olarak katılacaktır” dedi.
13 OTURUM DÜZENLENECEK
Genel Sekreter Yardımcısı Gürbüz, sempozyumun 13 oturum halinde gerçekleştirileceğini kaydetti. Sempozyumun teması hakkında bilgi veren Mustafa Gürbüz, “Sempozyumun asıl amacı yerli ve yabancı bilim adamlarının bilgileri ışında Türk, Yunan ve Güney Kıbrıs Rum kesimi ile bütün dünyaya tarihin en eski dönemlerinden beri adanın Rum adası olduğu yolundaki yanlış algıyı ortadan kaldırmak, tarihi gerçeklere dayalı olarak adının nüfus yapısı üzerinde bilgiler vermektir” diye konuştu.
“Kıbrıs adası tarihin hiçbir döneminde Yunan Adası olmamıştır” diyen Gürbüz, sempozyumun yanı sıra, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından açılacak olan sergide, Osmanlı döneminde Kıbrıs vakıflarının resmi tapu belgelerinin de sergileneceğini ifade etti.
SOSYAL MEDYADAN YAYINLANACAK
Sempozyumun, geniş kitlelerin ilgiyle izlenebilmesi için yüz yüze ve online olarak planlandığını anlatan Gürbüz, “Sempozyum bildirileri online olarak Youtube, Facebook, İnstagram ve benzeri sosyal medya mecralarından canlı olarak yayınlanacaktır. Bu yanın İngilizce simultane ile Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve dünya kamuoyunun bilgilendirilmesi amaçlanmıştır” ifadelerini kullandı
Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Güven Dinç de sempozyuma Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Kıbrıs’tan online olarak katılacağını açıkladı.
GÜNDEM, 19 Kasım 2021 23:19
Yorumlar (0)

GAZETECİ MEHMET ÇİÇEK’TEN TAZİYE MESAJI

İsa Kaplan " 3 Mayıs, Türk milletinin tarih sahnesindeki onurlu yürüyüşünün simgesidir "

ANAHTAR PARTİSİ ANTALYA İL BAŞKANI MEHMET ÇALIŞKAN BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

ANAHTAR PARTİSİ ANTALYA İL BAŞKANI MEHMET ÇALIŞKAN BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

Meteoroloji'den 11 İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı

“Gülşen” tiyatro oyunu büyük alkış aldı

Kemer Belediyesi “Can dostlarına” sahip çıkıyor

Kemer’de parklar yenileniyor

Kepez Kitap Fuarı’na eğitimci yazar Cesur’dan duygusal dokunuş

Asgari ücrete ARA ZAM açıklaması!

Otoyol Jandarması Ekipleri, Şehirlerarası Otobüslere 'Yolcu' Gibi Binerek Sürücüleri Denetliyor

Skolyoz Hastası Barış'ın Polis Olma Hayali Gerçekleşti

Minik Yürekler Emniyetle Buluştu: Öğrencilere Polislik Mesleği Tanıtıldı

Esenyurt’ta Tehlikeli Şekilde Araç Kullanarak Çocukların Canlarını Tehlikeye Atan Servisi Sürücüsü Yakalandı

Kırmızı Bültenle Uluslararası Seviyede Aranan Ş.Ç. ve Ö.A. İle Ulusal Seviyede Aranan M.G. ve S.E.Ö. İsimli Şahısları Ülkemize Geri Getirdik

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Şok İddia!
YGD, Gazetecilere 12 Kategoride Ödüller Verecek

DİYARBAKIR’DA “TÜRKİYE’NİN TEKNOLOJİK GELİŞMESİNDE GENÇLERİN ROLÜ ” SEMPOZYUMU

İçişleri Bakanımız Sn. Ali Yerlikaya'nın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Jandarmanın Yeni Yardımcısı "Robot Köpek" Envantere Girdi

Düzensiz Göçe Yönelik 420 Bin 269 Kişinin Kimlik Kontrolünün Yapıldığı Denetimlerde 547 Düzensiz Göçmen Yakalandı

İstanbul'da 407, Tokat'ta 1 ve Van'da da 1 olmak üzere 409 Şahıs Gözaltına Alındı

TÜRKİYE’DE BİR İLK: ABB ŞİMDİ DE SOSYAL DESTEK ALAN ASGARİ ÜCRETLİ VE EMEKLİLERİN SAĞLIK KATILIM PAYLARINI ÖDÜYOR

HPV AŞISI VE DİYABET SENSÖRÜ PROJELERİ ÖDÜL GETİRDİ - TÜRKİYE KALİTE DERNEĞİ’NDEN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE ÖDÜL

Antalya Büyükşehir Belediyesi Boğaçayı Bilim Kurulu yaz tedbirleri için toplandı

BAŞKAN KOTAN KONYAALTI ESNAFIYLA BULUŞTU

Muratpaşa Doğu Garajı’nda Şüpheli Çanta Paniği!

Jandarma Genel Komutanlığı TEKNOFEST’te Yerini Aldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı TEKNOFEST’te Yerini Aldı

“NARKOKAPAN-MERSİN” Operasyonu Kapsamında 112 Torbacı Gözaltına Alındı

SASAM İçişleri Bakanlığının desteğiyle 1. SASAM Strateji Zirvesi düzenledi

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın: “Emek, Toplumun Güçlü Yarınlarının Teminatıdır”

Mehmet Fatih Kayhan Öncülüğünde Medya Tanıtım Toplantısı Yapıldı

MSG YAPIM’DAN 1 MAYIS MESAJI: EMEĞİN VE ALIN TERİNİN BAYRAMI KUTLU OLSUN

GAZİPAŞA’DA AFET GERÇEĞİ PANELİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Türk Girişimciliğinin Yükselen Yıldızı: Ahmet Can’ın Başarı Hikayesi

Köksal Selçuk: Emek En Yüce Değerdir – 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlu Olsun

Eren Canak’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Bilim ve Doğa Tutkusuyla Yükselen Bir Lider: Eren Canak Kimdir?
