KEPEZ BELEDİYESİ, YİNE ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ
ANTALYA SON DAKİKA HABERLERİ, 05 Temmuz 2022 22:53Kepez Belediyesi’nin tarımda farkındalık uyandırmak amacıyla atıl toprakları tarım arazine dönüştürdüğü Antalya Orman Çiftliği’nden elde edilen ürünler yine çiftçinin yüzünü güldürdü. Geçen yıl hasat zamanı tarlası yanan çiftçilere tohumluk buğday dağıtan Kepez Belediyesi, bu yıl da küçükbaş ve büyükbaş hayvancılıkla da uğraşan çiftçilere saman desteğinde bulundu.

Antalya Orman Çiftliği’nin bereketli topraklarından elde edilen ürünler çiftçilerle, besicilerle ve Kepez’in ihtiyaç sahipleriyle paylaşılmaya devam ediliyor. Kepez Belediyesi’nin ‘Bire bin veren topraklar’ sloganıyla Kirişçiler Mahallesi’nde 200 dönüm araziye kurduğu Antalya Orman Çiftliği’nden elde edilen samanlar küçükbaş ve büyükbaş hayvancılıkla uğraşan 11 köy ve 1 mahalle de, 22 çiftçinin yüzünü güldürdü. Antalya Orman Çiftliği’ndeki buğday hasadından elde edilen saman balyaları Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün de katılımıyla çiftçilere teslim edildi. Kirişçiler, Odabaşı, Bıyıklı, Camili ve Kovanlık köylerindeki saman dağıtımlarına katılan Başkan Tütüncü, “Biz her zaman çiftçimizin yanı başındayız” dedi.
ÇİFTLİĞİMİZİN ÜRÜNLERİNİ HEMŞEHRİLERİMİZLE PAYLAŞIYORUZ
Antalya Orman Çiftliği’nin tarıma farkındalık için oluşturulan önemli projelerin başında geldiğine değinen Başkan Tütüncü, “Bir kamu arazisini tarıma kazandırma konusunda hassasiyetimiz vardı. Antalya orman çiftliği ürünleri, tarıma farkındalık için üreten aynı zamanda elde ettiği ürünleri de halkımızla paylaşan projemiz ve eserimizdir. Geçtiğimiz sene yangın afetine maruz kalan çiftçilerimizin tohumluk ihtiyaçlarını çiftliğimizden karşılamıştık. Bu sene de yine aynı şekilde ürünlerimizi hem ekmek olarak halkımızla paylaşacağız, hem de buradan çıkan yemi ve samanı da hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimize hemşehrilerimize bir sosyal yardım mahiyetinde ulaştırıyoruz.” dedi.
TARIMSAL ÜRETİMİN DEĞERİNİ ANLATAN ÇİFTLİK
Antalya Orman Çiftliği arazisinin öncesinde Kirişçiler’de 200 dönüm atıl bir arazi olduğunu hatırlatan Başkan Tütüncü, “ Eski mera alanıydı ve köylü tarafından kullanılmıyordu. Şimdi Ekim ayı ile birlikte başlayan kış sezonunda kullanılıyor ve onlar Mayıs ayında hasat edildikten sonra da yine Haziran'dan itibaren de kavun, karpuz ağırlıklı olarak yaz ürünleri burada yetiştiriliyor. Bütün bunların yanında özellikle yaz aylarında çocuklara bir tarım okulu anlamında neşeli eğlenceli bir yaz tatili imkanı sunan sosyal projemiz, çok sevdiğimiz çocuklarımıza da ev sahipliği yapıyor. Bu anlamda gelecek kuşaklara da aslında toprağın kıymetini tarımsal üretimin değerini anlatan çok önemli bir çalışmamız haline geldi. Altını çizerek ifade etmemiz gereken husus şu; önümüzdeki süreç gerçekten de tarımsal üretimin çok çok anlam kazandığı değer kazandığı bir süreç olacak. Biz bunu 5-6 yıldan bu yana sürekli ifade ediyoruz ama insanlık ağırlıklı olarak bu hakikati pandemi günlerinde idrak etti. Olsun bu da önemli bir şey… Önümüzdeki süreçte toprağa kıymet vermek tarımsal üretime değer vermek ve tarımsal üretimin hayatımızda ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu kavrayabilmek bizim açımızdan çok önemli. Ben bu yıl bu çalışmaları emek veren bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Görüldüğü üzere hasatlar yapıldı, saman balyaları oluşturuldu. Kepez Belediyesi'nin sosyal yardım ekipleri bütün bunları Kepez'deki ve Döşemealtı’ndaki civar köylerdeki tarımla uğraşan, hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimize götürecekler, ben hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. “ diye konuştu.
12 NOKTADA 22 ÇİFTÇİYE ULAŞTI
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 12 noktada gerçekleştirilen saman dağıtımı sırasında Camili köy halkı ile kahvehanede bir araya geldi. Köylülerin istek ve taleplerini dinleyen Başkan Tütüncü’ye AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar ve AK Parti Döşemealtı İlçe Başkanı Bekir Kıvrım eşlik etti. Kepez Belediyesi, Antalya Orman Çiftliğinden elde edilen samanları Başköy, Bıyıklı, Camili, Çamlıca, Ekşili, Ilıca, Kızıllı, Killik, Kirişçiler, Kovanlık, Odabaşı ve Varsak Karşıyaka Mahallesi’nde küçükbaş ve büyükbaş hayvancılıkla uğraşan 22 çiftçiye ulaştırdı.
ANTALYA SON DAKİKA HABERLERİ, 05 Temmuz 2022 22:53
Yorumlar (0)

SASAM İçişleri Bakanlığının desteğiyle 1. SASAM Strateji Zirvesi düzenledi

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın: “Emek, Toplumun Güçlü Yarınlarının Teminatıdır”

Mehmet Fatih Kayhan Öncülüğünde Medya Tanıtım Toplantısı Yapıldı

MSG YAPIM’DAN 1 MAYIS MESAJI: EMEĞİN VE ALIN TERİNİN BAYRAMI KUTLU OLSUN

GAZİPAŞA’DA AFET GERÇEĞİ PANELİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Türk Girişimciliğinin Yükselen Yıldızı: Ahmet Can’ın Başarı Hikayesi

Köksal Selçuk: Emek En Yüce Değerdir – 1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlu Olsun

Eren Canak’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Bilim ve Doğa Tutkusuyla Yükselen Bir Lider: Eren Canak Kimdir?

RTÜK, Sokak Röportajları İçin Çalışma Başlattı

İstanbul'da İlk 3 Ayda 41 Milyon Muayene

2025 Yılı 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Valimiz Sayın Hulusi Şahin’in 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

42 İlde FETÖ'ye Yönelik Düzenlediğimiz Operasyonlarda; 169 Şüpheli Yakalandı

Dolandırıcı Organize Suç Örgütü Üyesi 41 Şüpheli Yakalandı

Toplum Destekli Polis Ekipleri Öğrencilere Trafik Güvenliği, Güvenli Oyun Alanları ve 112 Kullanımı Hakkında Bilgilendirmelerde Bulundular

Antalya, Aydın, Samsun ve Tekirdağ’da Jandarma Ekipleri Tarafından Öğrencilere Trafik Bilgilendirmesi Yapıldı

Hassas Burunlar "Maya" ve "Liya" Narkotik Dedektör Köpekleri Uyuşturucuyla Mücadelede Önemli Rol Alıyor

İmparator'un serveti duyanların dudaklarını uçuklattı

GÜÇLÜ KADINLAR, GÜVENLİ YARINLAR: AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NDE KADINLARA YÖNELİK AIKIDO EĞİTİMİ BAŞLADI

ADNAN ASAR’DAN TBMM’DE MHP'Lİ ABDURAHMAN BAŞKAN’A ZİYARET: ESNAFIN SORUNLARI GÜNDEME GELDİ

“ALIN TERİ KUTSALDIR, RANT DÜZENİ HARAMDIR!”

Müyorbir'den “Günümüzde Türk Halk Müziği” Paneli

Anadolu Birliği Partisi Genel Başkanı Bedri Yalçın’dan Dr. Köksal Selçuk’a Önemli Açıklamalar

Başkomutana çağrı....

BAŞKAN BÖCEK’İN DİPLOMASI SAHTE Mİ?

AESOB Başkanı Adlıhan Dere'den ABP Genel Başkanı Bedri Yalçın'a Ziyaret

Geleceğin kadınları, bugünün güçlü adımlarıyla yetişiyor

Antalya dahil 4 ilde dolandırıcılara kripto operasyonu

Altın fiyatlarında son durum?

Provokasyon partisine dönen CHP çok yoğun şaibe ve şüphe altındadır

Antalya’nın Markaları Küreselleşme Yolunda

Jandarma, Canlar Şenliği'nde KADES'i Tanıttı

12 Ayrı Yasa Dışı Alkollü İçki İmalathanesi Deşifre Edildi, 137 Şüpheli Yakalandı

Siber Suçlarla Mücadele Kapsamında 68 İlde Gerçekleştirilen Operasyonlarda 169 Şüpheli Yakalandı

Resim Yarışmalarında ödüllere doymayan gururumuz FATIMA ERVA EREN

Devlet Sanatçısı Beste Özdemir’den Ankara’da Türk Halk Müziği Ziyafeti

Anahtar Parti İl Başkanı: "Çocuklarımızı Kaderine Terk Etmeyeceğiz"

Adnan Asar’dan SGK İl Müdürü Tanrıöver’e Ziyaret
