Başıboş köpeklerin Aksu’ya bırakıldığı iddiası

AKSU BELEDİYE BAŞKANI HALİL ŞAHİN, BAŞIBOŞ SOKAK HAYVANLARIYLA İLGİLİ CİDDİ ÇALIŞMALAR İÇERİSİNDE OLDUKLARININ ALTINI ÇİZEREK, “BİZLER HER YÖNÜYLE ELİMİZİ TAŞIN ALTINA SOKUYORUZ. BARINMA YERLERİ HAZIRLIYORUZ. HAYVANLARI KORUMA ALTINA ALIYORUZ. AMA YAKIN CİVARDAKİ BELEDİYELER BİR KAMYON SOKAK HAYVANINI BİZİM BÖLGEYE BIRAKIYOR. HERKES BU ANLAMDA DUYARLI OLMALI” DEDİ. 

04 Ocak 2021
Başıboş köpeklerin Aksu’ya bırakıldığı iddiası

Başıboş köpeklerin Aksu’ya bırakıldığı iddiası

 

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, başıboş sokak hayvanlarıyla ilgili çözüm odaklı yaptıkları çalışmaların, yakın civardaki belediyeler tarafından sekteye uğratıldığını ileri sürdü. Bu gelişmenin özelikle turizm bölgesi Kemerağzı ve Kundu’da büyük bir soruna neden olduğuna değinen Şahin, “Bu sorun hepimizin sorunu. STK’lar, esnaflar, vatandaşlar, dernekler ve belediyeler dahil olmak üzere bir ucundan tutarsak, daha rahat hareket edeceğiz. Ama göstermelik çalışmalar yaptığınız zaman, çözüm odaklı çalışma yapan kurumları sekteye uğratmış olursunuz” diye konuştu.
 
Şahin, gelinen noktada görüntü olsun diye iş yapan bazı belediyeler olduğunu ileri sürdü. Sözde birkaç barınak yapan ve başıboş gezen hayvanların bir bölümünü orada muhafaza eden belediyelerin geri kalan hayvanları toplayıp Aksu ilçesi sınırlarına bıraktıklarını iddia eden Şahin, ” Bunun önüne geçemediğimiz müddetçe işin içerisinden çıkamayız. Belediye olarak sorunun ortadan kalkması için her türlü çalışmayı ortaya koyuyoruz. Sıkıntılı dönemimizde hayvan barınakları oluşturduk. Hayırseverlerimizin desteği ve bizim çabalarımızla sokak hayvanlarının gıda ihtiyaçlarını gideriyoruz. Dernek bünyesinde 200 adet sokak hayvanı mevcut. Değişik bölgelerde bir o kadar daha muhafaza altına aldık. Yine oluşturduğumuz barınakta 700 adet sokak hayvanı mevcut. Ama gelin görün ki, biz bu mücadeleyi yaparken, yakın civardaki belediyeler, kendi bölgelerinde topladıkları sokak hayvanlarını bizim bölgeye bırakıyorlar. Bu sorun hepimizin sorunu. Göstermelik çalışmalarla bizler bu sorunu çözemeyiz. Herkes adam akıllı samimi bir şekilde elini taşın altına koymalı” dedi.
 
Belediye bünyesinde inşa ettikleri hayvan barınağın da doğal ortamlar oluşturmaya çalıştıklarına da dikkat çeken Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Veterinerlerimiz eşliğinde her gün düzenli bakımlar yapılıyor. Savunmasız misafirlerimizin her türlü ihtiyaçları gideriliyor. Gerekli kısırlaştırmaları yapıyoruz” diye konuştu.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.