AVUKAT ARA BULUCU YILDIZ ÖZKAN'IN KALEMİNDEN BOŞANMA SÜRECİ

 

22 Mayıs 2023
AVUKAT ARA BULUCU YILDIZ ÖZKAN'IN KALEMİNDEN  BOŞANMA SÜRECİ

Boşanma, evlilik ilişkisinin yasal olarak sona ermesidir. Boşanma süreci aile hukuku avukatları tarafından yürütülür (her ayrılan eş kendi avukatını seçer) ve mal paylaşımından çocuk velayetine kadar bir dizi konuyu kapsar. Boşanmada ekonomik ve diğer menfaatlerinize hakim olan bir avukat tutmak önemli olmakla birlikte, kişisel düzeyde kendinizi rahat hissettiğiniz bir avukat bulmak çok önemlidir. Boşanma, yasal bilgi birikimine ek olarak hassas insan becerileri gerektiren yoğun duygusal bir süreçtir.
  Çoğu boşanma davası, özellikle nafaka, velayet ve karmaşık mülk sorunları içerenler, boşanma avukatının danışmanlığı ile daha olumlu geçmektedir
 Velayet: Çocuğunuzun haklarına sahip olmak. Velayet, çocuğunuzun refahı hakkında önemli kararlar alma hakkına sahip olduğunuz, yani çocuğun sizinle birlikte yaşadığı ve sizin tarafınızdan büyütüldüğü anlamına gelir.


  Evlilik Öncesi Anlaşma: Bir erkek ve bir kadın arasında, evlenmeden önce, boşanma veya ölüm halinde birbirlerinin mülküne gelecek haklarından vazgeçtikleri bir anlaşma.
 En temelde boşanma, iki tarafın yasal ve mali ilişkilerini sonlandırdığı yasal bir süreçtir. Ancak genel olarak çoğu boşanma çocuğun velayeti veya mal paylaşımı gibi konularda anlaşmazlıkları içerir. Boşanma avukatının uğraştığı ana konular şunlardır;
  Nafaka : Nafaka veya eş desteği, bir eş tarafından bir uzlaşma anlaşması veya mahkeme emri uyarınca yapılan aylık ödemedir. Nafaka, boşanmanın haksız ekonomik etkilerini düzeltmeyi amaçlar.
 Mal Paylaşımı : Evlenme tarihinden sonra her iki eşten de edinilen mallar yasal koşulları taşıması şartı İle edinilmiş mal olarak kabul edilir ve bu rejime göre bölünmeye tabidir.
  Çocukların Velayeti : Bir aile bölündüğünde, ebeveynler ve mahkeme küçük çocuklar için neyin en iyi olacağına, nerede yaşayacaklarına ve kararların nasıl alınacağına karar vermek zorundadır. Bu genellikle boşanma işlemlerinin en zor kısmıdır.
 İştirak Nafakası : İştirak Nafakası,  ebeveyn tarafından, çocuğun ihtiyaçları için harcanacak olan veli ebeveynine yapılan aylık bir ödemedir.
  Siz ve / veya eşiniz boşanmayı düşünüyorsanız, bölgenizdeki bir boşanma avukatıyla temasa geçin.

 Avukat & Arabulucu Yıldız Özkan Aile Hukuku

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.