Trafik Ekipleri Antalyalı Vatandaşların Güvenliği İçin Durmadan Çalışıyor

 

01 Ağustos 2023
Trafik Ekipleri Antalyalı Vatandaşların Güvenliği İçin Durmadan Çalışıyor

Antalya’da emniyet kemeri, hız ihlali, alkol, seyir halinde cep telefonu kullanımı, motosiklet denetimi ve özel denetimler gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde trafik kurallarına uymayan sürücülere ceza kesildi.


Antalya Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince helikopter ve drone destekli trafik kontrolü gerçekleştirildi. Antalya İl Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgilere göre 24.07.2023 ile 30.07.2023 tarihleri arasında farklı saatlerde trafik ekiplerince havadan helikopter ve drone destekli emniyet kemeri, radar, alkol, yük ve yolcu taşımacılığı, ışık, hatalı sollama gibi konularda denetim yapıldı. Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması amacıyla denetim faaliyetlerinin etkin bir şekilde devam edeceği belirtilen açıklamada özellikle sürücülerde denetim duygusunun üst düzeyde tutulmasının hedeflendiği belirtildi.


Antalya’nın birçok noktasında geniş kapsamlı gerçekleştirilen trafik denetlemelerinde eksiği görülen araç ve sürücülerine cezai işlem uygulanırken, sürücüler, trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıldı. Antalya İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada havadan helikopter ve drone ile yapılan denetimlerin de devam ettiği bilgisi verildi.


Gerçekleştirilen denetimler sonucu; helikopter–drone denetiminde 54 sürücüye, radarla hız denetimi kapsamında 337 sürücüye trafik idari para cezası uygulanmamıştır. 24-30 Temmuz tarihleri arasında alkol denetiminde 3308, motosiklet denetiminde 564, yük taşımacılığı yapan 8086 araç, şehirlerarası ve şehir içi toplu taşımacılık yapan 1272 araç ve emniyet kemeri denetimlerinde de 5646 araç olmak üzere toplamda 19.213 araç ve sürücüsü denetlenmiştir.


Açıklamanın sonunda vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği bilgisi paylaşıldı.

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.