GÜLSÜM SOYAK’A YILIN EN İYİ KOOPERATİFÇİSİ ÖDÜLÜ

S.S.Engelliler İle Engelli Çocuk Annelerine Destek Kadın Girişimi Üretim Ve İşletme Kooperatifi Gülsüm Soyak’a Yılın en iyi girişimci kooperatifçisi ödülü verildi. 

05 Ekim 2023
GÜLSÜM SOYAK’A YILIN EN İYİ KOOPERATİFÇİSİ ÖDÜLÜ

Gülsüm Soyak 20 Haziran 2023’de Antalya Abdullah Sevimçok Sivil Toplum kültür merkezinde düzenlenen yılın en iyileri ödül törenine iş yoğunluğu nedeniyle katılamamıştı. Yeşilçam Medya A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Köksal Selçuk 4 Ekim 2023 tarihinde kooperatif genel merkezi olan Abdullah Sevimçok Sivil Toplum kültür merkezinde Gülsüm Soyak’a ödülünü takdim etti.

 Kagük kooperatifi 25.04.2015 yılında engelli ile engelli çocuk annelerine destek, kadın girişimi üretme ve işletme kooperatifi olarak kurulmuştur. Kurulan ilk kadın girişimi kooperatiflerinden biri olarak kurulma sürecini çok sancılı ve zorlu bir şekilde atlatmıştır. Kurucusu Gülsüm Soyak’tır. Gülsüm Soyak 1959 yılında çadırdan köye inemeyip çalıların arkasında göbek bağı taşla kesilerek dünyaya gelmiştir. Sağlıkla dünyaya gelen kardeşinin cahillikle engelli bir birey oluşuna birebirde tanıklık etmiş, engelli çocuğu olan bir annenin kızı olarak hayatına devam etmiştir. Başarılı bir ticaret ve siyaset hayatından sonra bireysel gönüllülüğünü kooperatifçilik çatısı altında kendisi gibi gönüldaşlarıyla büyütmüş sosyal sorumluluk kapsamında bir çok hastalıkla ilgili (skolyoz, çölyak vb ) farkındalık oluşturabilmek adına toplantılar, çalıştaylar, seminerler düzenlemiştir.

 Kooperatifle ilgili konuşan Gülsüm Soyak “Kagük kooperatifi bugüne kadar ne kendi üyesinden aidat ne de herhangi bir kurum ve kuruluş veya şahıstan bağış almadan kendi ayakları üstünde durmaya çalışan Üretip pazarım yok diyene Pazar, üretmek istiyorum ama bilgim yeterli değil diyene atölye çalışmalarıyla destek vermiştir. Bu toprakların kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarını da güncelleştirme çabası içindeyiz. Bizim amacımız konusu çocuk, konusu kadın, konusu girişim, konusu üretim olan her şeye destek ve her şeyle paydaş olabilmek.Biz engellere inanmıyoruz, biz imkansızlıklara inanmıyoruz. Kooperatif bir holding gibi vergi veriyor tek farkımız bizde gönüllük esas. Yola çıkarken de inanlarla çıktık kimseyi ikna etme gayesinde olmadık ve yürüdüğümüz yolda milli ve manevi değerleri koruyabilen gerçek ve büyük bir aile olmayı başardığımızı düşünüyoruz.

 Biz bir çocuğa değmenin geleceğe dokunmak olduğunu düşünüyoruz, bir kadının kendi ekonomisine katkıda bulunmasının üreten bir ülkeye destek olacağını biliyoruz. Antalya merkezli bir kooperatifiz fakat tüm Türkiye Cumhuriyetini kucaklıyoruz. Kültürümüzü tanıtabilmek için diğer illerle kardeş kooperatif olmak istiyor ve komşu ülkelerimizle de sosyal,ekonomik, kültürel anlamda kaynaşmayı amaçlıyoruz. 2020 herkesin bildiği üzere çok zor bir yıl oldu.

 Her bireyin kendisinden önce sevdikleri için korku ve endişeye kapıldığı bu pandemi sürecinde ATO Congresium’da düzenlenen Türkiye Kooperatifler fuarında kadın girişimi alanında yılın en başarılı kooperatifi seçildikten sonra,  Akdeniz Kadın Kooperatifleri üst birliğini kurduk ve Kagük olarak markamızı tescillettik akabinde de Bolu milletvekilimiz Sn.Arzu Aydının komisyon başkanlığında TBMM de sosyal kooperatifçilik alanında ki başarılarımızdan dolayı düzenlenen komisyon toplantısına katıldık.” dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.