Bakan Yerlikaya: 'Bulutlar Çetesi' suç örgütü çökertildi

 

13 Ekim 2023
Bakan Yerlikaya: 'Bulutlar Çetesi' suç örgütü çökertildi

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından organize suçlarla mücadele kapsamında 8 ilde çalışma yapıldığını duyurdu. Buna göre; Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından kamuoyunda 'Bulutlar' olarak bilinen, liderliğini Özgür Bulut'un yaptığı organize suç örgütü üyelerine yönelik 'Kafes' kod adlı operasyon düzenlendi. Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale, Antalya, İstanbul, Hatay, Samsun ve Kars'ta düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 25 şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda 9 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. 

 

Bakan Yerlikaya: Bulutlar Çetesi suç örgütü çökertildi

 

Şüphelilerin, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'örgütün faaliyetleri kapsamında kasten yaralama', 'nitelikli yağma', 'şantaj' ve 'rüşvet' suçlarını işlemek suretiyle; eğlence mekanlarından sözde koruma ve güvenlik sağlama adı altında haksız kazanç sağladığı, örgüt üyelerinin eğlence mekanları kapılarında ve il genelinde birçok silahla yaralama eylemi gerçekleştirdiği, alacak verecek konularında sözde arabuluculuk yapmak suretiyle suç örgütüne maddi menfaat sağladığı, kamu güvenliği ve barışına tehdit oluşturdukları tespit edildi. 

 

Bakan Yerlikaya: Bulutlar Çetesi suç örgütü çökertildi

 

Operasyonu düzenleyen polis ekiplerini tebrik eden Yerlikaya, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Aziz milletimizin duaları sizlerle. Hiçbiriniz yüce Türk adaletinden kaçamayacaksınız. Şafak sökerken de gün batarken de her an enselerindeyiz" dedi.

 

KAYNAK İHA

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.