Kepez’den 2024’e yatırımcı bütçe

 

17 Ekim 2023
Kepez’den 2024’e yatırımcı bütçe

Kepez Belediyesi’nin, 2024 bütçesi oy birliğiyle kabul edildi. Belediyenin 2024 tahmini bütçesi 2 milyar 750 milyon TL oldu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “2024 yılında Kepez’e çizdiğimiz ufuk; yatırımlardan asla vazgeçmeyen kalıcı eserler bırakan bir Kepez…”dedi.
 

Kepez Belediye Meclisinin, Ekim ayı toplantısının 2. Birleşimi Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün başkanlığında gerçekleştirildi. Başkan Hakan Tütüncü, 9 gündem maddesinin görüşüldüğü meclise, 2024 yılı bütçesi ve performans programını sundu. Mecliste grubu bulunan partilerin sözcüleri, belediyenin 2024 yılı bütçesi, gelir tarifesi, kadro cetvelleri ve bütçe kararnamesine ilişkin Plan ve Bütçe komisyon raporuyla ilgili görüşlerini dile getirdiler.  
 

REKORLARLA DOLU BİR KEPEZ

Başkan Tütüncü de, belediyesinin 2024 yılı gelir ve giderleriyle ilgili şunları söyledi:“Bu yılları Kepez’in altın yılları olarak kabul ediyorum. Kepez Belediyesi meclis üyeleri bürokratlarıyla, çalışanlarıyla eşine ve benzerine çok az rastlanır bir başarıyı ortaya koydu. Meclisimizle iftihar ediyorum. Geceyi gündüze katarak çalışarak hedeflerimizi tutturduk. Bugün Türkiye’de bir çok alanda belediyelere ilham olan bir yapıyı burada oluşturmayı başardık. 15. Yılda 2 milyar 750 milyon liralık bir bütçenin oluşturulması ve oluşturulan bütçenin de denk bir bütçe olması, borçlanma kapılarının olmaması kendi yağıyla kavrulan ve kendi yağıyla kavrulurken yüzde 38’ini yatırıma ayırmış olmanın bir başarı olduğunu düşünüyorum.

Kepez’de bugün görülen manzara şu; bütün belediyeler sabit giderlerini karşılamada bile son derece güçlük çekerken bugün Kepez Belediyesi yatırımlardan asla ayağını çekmemiştir. Yapılan eserler bir bir tamamlanıyor, tamamlanan eserler bir bir açılıyor. Şimdi biz yepyeni bir heyecanla yeni bir başlangıç yapıyoruz.

Belediyemizin 30 yıl boyunca elektrik sarfiyatına karşılık gelecek Güneş Enerji Santrali kuruyoruz. Kepez’e 30 yıllığına bu enerji santralini kazandırıp, yıllık ilave 110 milyon lira belediyemizin kasasına yerleştirme gayreti içindeyiz. İlk günkü heyecanla Kepez için çalışıyoruz. “ dedi.
 

MALİ DİSİPLİNDEN ÖDÜN VERMEDİK

Göreve geldiği 2009 yılında büyük bir borç yüküyle belediyeyi devraldıklarını belirten Başkan Tütüncü, “14. ayın sonuna gelindiğinde herkese borcunu ödemiş, Allah’a can ve millete de sadece hizmet borcu olan bir belediye olarak 15 yıl boyunca varlığımızı sürdürmüş olmanın mutluluğu içindeyiz. Bu kıvanç sadece şahsıma değil aynı çatı altında görev yaptığımız bütün meclis üyesi arkadaşlarımıza aittir. 2024 yılında Kepez’e çizdiğimiz ufuk yatırımlardan asla vazgeçmeyen kalıcı eserler bırakan bir Kepez… Kepez’in bahtı yolu açık olsun“ diye konuştu.


Başkan Tütüncü, 15 yıl boyunca mali disiplinden asla ödün vermeyen bir belediye olduklarını da sözlerine ekledi.  Başkan Tütüncü, konuşmaların ardından Plan ve Bütçe Komisyonunun raporu doğrultusunda 2024 bütçesini kabulü yönünde oylamaya sundu. Meclis de 2024 bütçesini oy birliğiyle kabul etti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü meclis toplantısında 15 yılda yapılan hizmet ve eserlerin bir kitap haline dönüştürüldüğünü ve kütüphane raflarında yerini alacağını da bildirdi.

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.