ORGAN BAĞIŞ MERKEZİ’NİN İLK BAĞIŞÇISI BAŞKAN TÜTÜNCÜ OLDU

Türkiye’de belediye çatısı altında ilk Organ Bağışı Merkezi, Kepez Belediyesi’nin Sağlık Merkezi’nde törenle hizmete açıldı. Merkezin ilk organ bağışçısı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, oldu. Başkan Tütüncü, herkesi iyilik yapmaya, organ bağışlamaya davet ederek, tüm organlarını bağışladı. 

06 Kasım 2023
ORGAN BAĞIŞ MERKEZİ’NİN İLK BAĞIŞÇISI BAŞKAN TÜTÜNCÜ OLDU

Kepez Belediyesi, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü ve Organ Nakli Koordinatörleri Derneği (ONKOD) işbirliğinde Organ ve Doku Bağışı Haftası’nda örnek bir çalışmaya imza atıldı. Kepez Belediyesi Sağlık Merkezi çatısı altında kurulan ‘Organ Bağışı Merkezi’ törenle hizmete açıldı. Organ Bağışı Merkezi’nin açılış konuşmasını  Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Reha Sermed Aygören ve Organ Nakli Koordinatörleri Derneği(ONKOD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Bilal yaptı. ONKOD Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Bilal, amaçlarının daha çok organ bağışı ile daha çok hayat kurtarabilmek olduğunu bildirdi. “Türkiye’de organ bekleyen yaklaşık 30 bin hasta var. Biz ülke olarak organ nakli konusunda çok ileri düzeydeyiz. Canlı nakillerde dünyada birinci sıradayız. “ diyerek, sürdürülebilir yaşam için herkesi organ bağışına çağırdı. İlk kez bir belediye hastanesinde organ nakli merkezi açıldığını belirten Bilal, “İnşallah Türkiye’deki tüm belediyelere örnek olur.” dedi.

BELEDİYEMİZ HER ZAMAN DESTEKÇİMİZ OLDU

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Reha Sermed Aygören de, “Amacımız Antalya gibi organ naklinde marka olmuş, dünyada tanınan ilimizin bağış oranlarını artırabilmek.  Bu anlamda vatandaşların bilgilendirilmesi son derece önem arz ediyor. Kepez Belediyemiz her zaman bize destek oldu. Belediyemiz Sağlık Merkezi bünyesinde, Organ Bağışı Merkezi de açarak bu anlamda da bizlere katkıda bulunmuş oldu.” diye konuştu.

ORGAN BAĞIŞINA FARKINDALIK

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, 3-9 Kasım Doku ve Organ Bağışı Haftası’nda organ bağışı farkındalığına özel bir vurgu yapmak amacıyla Organ Bağışı Merkezini kurduklarını bildirdi. Kepez Belediyesi’nin bir ilke daha imza atarak, Türkiye’de ilk olan bir açılışı gerçekleştirdiğine dikkati çeken Başkan Tütüncü, “Kepez, Türkiye’de zaten ilklerin belediyesi olmuştu. O ilklerine bir yeni ilki daha ekliyor. İlk defa bir belediye kendi sağlık merkezinin içerisinde organ bağışı merkezi açıyor. Kepez Belediyesi olarak birçok alanda çığırlar açtık. Kepez Belediyesi olarak birçok hizmetimiz diğer belediyeler tarafından örnek alınıyorsa, organ bağışı noktasında atmış olduğumuz adımda inşallah heyecanla büyüyecek. ” dedi. Başkan Tütüncü, organ bağışlamanın en büyük iyiliklerden biri olduğunu da sözlerine ekleyerek, herkesi iyilik yapmaya, organ bağışlamaya davet etti. Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle Organ Bağışı Merkezi  hizmete açıldı.

Merkezin ilk organ bağışçısı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, oldu. Başkan Tütüncü, herkesi iyilik yapmaya, organ bağışlamaya davet ederek, tüm organlarını bağışladı.

Organ Bağışı Merkezi’nde organ bağışı konusunda vatandaşlar bilgilendirilecek, organ bağışı yapmak isteyenlerinde başvuruları alınacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.