ERZİNCAN KAN AĞLIYOR

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı Erzincan İliç'te meydana gelen facia sonrası bir açıklama gerçekleştirdi. İşte Nail Kamacı'nın açıklamaları. 

14 Şubat 2024
ERZİNCAN KAN AĞLIYOR

 

 Erzincan’a bağlı İliç ilçesinde Kanada-Türk ortaklı Anagold şirketinin vahşi madencilik yöntemiyle yaptığı çalışmanın sonucu koskoca atık dağı adeta bir sel gibi akarak 9 işçimizi yuttu.

 

 Siyanür havuzunun önündeki boruların kırıldığı tespit edildi, bu boruların içinde siyanür ve sülfürik asit gibi çok tehlikeli maddeler var. Sel gibi akan toprak 100 dönümlük alana yayıldı. 9 işçinin toprak altında kalması sonucu gözler bu madene çevrildi.

 

 Oysa daha önce çevrecilerin ve o bölgede yaşayan insanların şikayetleri sonucu 17 Ocak’ta Anayasa Mahkemesi bu konuda bir karar verip şikayetlerin incelenmesini talep etmişti. Anayasa Mahkemesi kararlarını takmayan siyasi bir zihniyetin bu karara uyacağını beklemek tabii ki hayal olurdu.

 

 Şirket yetkilileri şikayetleri önlemek amacıyla zaten ekonomik olarak zor duruma düşürülmüş bölge halkına şikayetçi olmamaları halinde 130’zar bin lira para dağıtıp susturma yoluna gitmiştir.

                                                    

 Yerli ve Milli olduğunu iddia eden AKP, ülkemizin her yerinde bu tür vahşi madencilik yapan şirketlere maden arama izni vermektedir.

 

 Şu anda toprak altında kalan 9 işçiyi konuşuyoruz ama esas tehlike koskoca bir coğrafyanın havasının, suyunun zehirlenmesidir. Doğamız yok edilmektedir, AKP’nin bitmek bilmez rant ekonomisinin sonucu bu ülke yaşanılır olmaktan hızla uzaklaşmaktadır. Önümüzdeki yıllarda dünyada su savaşlarının yapılacağı var sayılırken gözümüz gibi korumak zorunda olduğumuz Fırat nehri bu zehirli atık tarafından tehdit edilmektedir.

 

 

 Bu zehirli atık Fırat nehrine ulaşırsa sadece Erzincan değil, Fırat nehrinin ulaştığı her kentimiz tehlike altındadır. Fay hattının üzerinde olduğunu da düşünürsek yerli ve Milli AKP’nin rant uğruna her şeyi yapacağının en büyük kanıtıdır. Çernobil kazasından sonra bakın bizde tehlike yok deyip kameralar önünde çay içen Bakan’dan sonra, şimdi de her türlü tedbir alınıyor diyen yetkililer tarafından halk uyutulmaya, yalanlarla kandırılmaya çalışılıyor.

 

Şu anda İstanbul’u kurtaracağız diye ortaya çıkan AKP adayı Murat Kurum, bu Anagold şirketi daha çok toprak zehirlensin, doğa katledilsin diye madenin kapasitesi yükseltilsin diye imza vermiştir.

 

Bu yağmacı zihniyetten kurtulmadığımız sürece ülkemizin her coğrafyası tehlike altındadır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidarımızda; bilim ve tekniğin ışığı altında maden çalışmaları yapılarak vahşi madenciliğe son verilecektir.

                                               

 

Nail KAMACI

CHP Antalya İl Başkanı 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.