Büyükşehir Alanyalı üreticilerin yaralarını sarıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Alanya’nın 4 mahallesinde şiddetli dolu yağışı sonrası seraları zarar gören üreticiye sera naylonu desteği için çalışma başlattı. 

17 Şubat 2024
Büyükşehir Alanyalı üreticilerin yaralarını sarıyor

 Antalya’daki sel baskınının ardından Alanya’da da etkili olan şiddetli dolu yağışı üreticiye büyük zarar verdi.

Alanya’nın Konaklı, Elikesik, Toslak ve Yeniköy Mahallelerinde Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece etkili olan dolu yağışı 4 mahalledeki seraları adeta yerle bir etti. Emekleri bir anda yok olan çiftçilerin imdadına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yetişti. 

SAHADA İNCELEME YAPILIYOR
 Başkan Böcek’in talimatıyla, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından iki ekip bölgeye gönderildi. Gün boyu bölgede çalışan iki ayrı ekip hasar tespiti yaptı ve üreticileri dinledi.

Sahada 23 üreticinin toplam 75 dönümlük kapalı tarım alanı incelendi. Yapılan çalışma neticesinde 4 mahallede 75 dönümlük alanın 25 dönümlük bölümünde seraların zarar gördüğü rapor edildi.

Rapor haline getirilen çalışma neticesinde zarar gören üreticiye sera naylonu desteği verilecek.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.