Büyükşehir sel bölgesindeki vatandaşların yanında

Talepler anında karşılanıyor 

17 Şubat 2024
Büyükşehir sel bölgesindeki vatandaşların yanında

 Antalya Büyükşehir Belediyesi selden etkilenen ilçelerde mağdur olan vatandaşların yaralarını sarmaya devam ediyor. Büyükşehir ekipleri Altınova Mahallesi’nde selden etkilenen büyükbaş hayvanlara veterinerlik hizmeti sunarken, sera naylonu desteği de veriyor. Selden etkilenen bölgede temizlik çalışmaları da devam ediyor. 


 Antalya Büyükşehir Belediyesi, selden etkilenen mahallelerde vatandaşların yaralarını sarmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Büyükşehir ekipleri, afetin 5’inci gününde de hayatı normale döndürmek için dört koldan yardım seferberliğini sürdürüyor.

Sel mağduru vatandaşlara ilk günden beri çorba, sıcak yemek, ekmek, su, süt ve gıda paketi dağıtımı yapan Büyükşehir ekipleri, bir yandan da su basan evlerde temizlik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

KULLANILMAYAN EŞYALAR ÇIKARILIYOR
Suların çekilmesiyle temizlik çalışmalarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi’nin 400 kişilik temizlik ekibi mahallelerde vatandaşların evlerini temizliyor, kullanılamaz hale gelen eşyalarını tahliye ediyor, bazı evlerin yıkılan duvarlarının molozlarını da kepçe desteğiyle kaldırıyor.

Ekipler, Kepez ilçesi Güneş Mahallesi’nde oluşturulan Afet Koordinasyon Merkezi’ne gelen taleplere anında cevap vererek vatandaşların ihtiyaçlarını gideriyor. Park ve Bahçeler ekipleri sokak ve cadde temizliğine de devam ediyor.

ÇİFTÇİYE SERA NAYLONU VE YEM DESTEĞİ
Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, hasar tespit çalışmalarının ardından çiftçilere yönelik desteklerini de sürdürüyor. Aksu’da Yurtpınar, Çalkaya ve Kepez’de Düden, Demirci mahallelerinde üreticilere sera naylonu ve gübre yardımı yapıldı. Hayvancılıkla uğraşan çiftçilere de yem ve saman desteği sağlandı. 

BÜYÜKBAŞ HAYVANLARA SAĞLIK KONTROLÜ
Öte yandan Kepez ilçesine bağlı Altınova Mahallesi’nde vatandaşların selden etkilenen büyükbaş hayvanları için de Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Veteriner hekimler, vatandaşların büyükbaş hayvanlarını yerinde görerek muayene etti. Sağlık sorunu olan büyükbaş hayvanları tedavi ederek kontrolden geçiren ekipler hayvan sahiplerine de bilgilendirme yaptı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.