8 Temmuz 2025, Salı
13:04

ERZİNCAN’DA MADEN FACİASI

GÜNDEM
ERZİNCAN’DA MADEN FACİASI
Erzincan’ ın İliç ilçesinde altın madeninde toprak kayması meydana geldi. Olayda toprak altında kalan işçilerin olduğu belirtildi.

 Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılından beri altın üretimi yaptığı Çöpler Madeni'nde bugün Eski Değirmen mevkisinde toprak kayması meydana geldi. Olay üzerine bölgeye jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. 
 CNN Türk yayınında konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Malesef saat 14 sıralarında meydana gelen bir göçük. Maden işlemesinden dolayı dışarı çıkarılan toprağın kayması sonucu meydana geldi. ki madende göçük meydana geldi. Olayın ilk anından itibaren Valimiz olay yerine intikal etti. Şu anda dört bir yanda çalışan var. Tam bir seferberlik ruhuyla toprağın altında kaldığı belirtilen vatandaşlarımızı kurtarmak için gayret gösteriyoruz. Sayım yapıldığında 9 çalışana ulaşılamadı. Kardeşlerimize erişmek için zamanla yarışıyoruz." dedi. 

 

(KAYNAK:DHA)

 

Benzer Haberler