15 Eylül 2025, Pazartesi
21:06

Antalya Esnaf Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere’ye Haksız Suçlamalar: Esnafın Yanında Durmaya Devam Ediyor

Antalya Esnaf Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere’ye Haksız Suçlamalar: Esnafın Yanında Durmaya Devam Ediyor

 Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, son günlerde sosyal medyada ve bazı platformlarda hakkında yapılan asılsız iddialara yanıt verdi. Bazı paylaşımlarda, yeni kayıt yaptıracak esnaflardan “danışma ücreti” adı altında ekstra ücret talep edildiği ve paraların nasıl kullanıldığıyla ilgili suçlamalar yer aldı.


 Dere, suçlamaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, çalışmalarının tamamen şeffaf olduğunu vurguladı: “Meyve veren ağaç taşlanır. Görevimizi yaparken eleştiriler olabilir; ancak haksız ve gerçek dışı ithamlara itibar edilmemelidir. Bizim önceliğimiz her zaman esnafımızın haklarını korumak ve onları desteklemektir” dedi.


 Başkan Dere, göreve geldiği günden bu yana esnafların işlerini kolaylaştıracak birçok hizmeti hayata geçirdi. Esnaf ve sanatkarlar için eğitim seminerleri, vergi ve mevzuat konularında danışmanlık, yeni iş kuranlara rehberlik gibi projelerle birlik üyelerine destek sundu. Ayrıca, kriz dönemlerinde esnafın yanında yer alarak çeşitli kolaylıklar ve destekler sağladı.


 Dere, iftira niteliğindeki iddialara karşı hukuki süreç başlatacağını da duyurdu. Esnaf camiasında geniş bir güvene sahip olan Başkan Dere’nin açıklamaları, çalışmalarının esnaf için değer yaratmaya devam ettiğini ortaya koyuyor.