Düzce Eski Sanayi Çarşısı'nda "Sancılı Saatler"
Düzce “Eski Sanayi Çarşısı” dükkanlarının yıkılarak yeni sanayi çarşısına taşınma sürecinde bazı işyerlerinin belediye zabıta ekipleri tarafından mühürlenmesinin yarattığı tepki üzerine belediye başkanlığı tarafından basın açıklaması yapılarak “süreç hakkında bilgilendirme”de bulunuldu. Zabıta tarafından mühürlenen bazı işyerleri sahipleri " mühürleme keyfi bir uygulama" diyerek tepki gösterdi.
DÜZCE - BHA
Düzce’nin Kültür Mahallesi’nde D-100 Karayolu güneyinde bulunan “Eski Sanayi Çarşısı” dükkanlarının yıkılarak yeni sanayi çarşısına taşınmasının alt yapısı devam ederken Eski Sanayi Çarşısı’nda bulunan bazı işyerlerinin belediye tarafından mühürlenmesinin yarattığı tepki üzerine belediye başkanlığı tarafından basın açıklaması yapılarak “süreç hakkında bilgilendirme”de bulunularak; yapılması ve uyulması gereken uygulama şekli hakkında bilgilendirmede bulunuldu. Düzce “Eski Sanayi Çarşısı” dükkanlarının yıkılarak yeni sanayi çarşısına taşınma sürecinde bazı iş yerlerinin belediye zabıta ekipleri tarafından mühürlenmesi esnasında zabıtanın "mührü açtırmanız için Zabıta Müdürüne gidip dilekçe vermeniz lazım" demesi üzerine zabıta ile işyeri sahibi arasında sözlü bir münakaşa meydana geldi. İşyeri sahibi "bu keyfi bir uygulamadır, ben mührü açtırmak için Zabıta Müdürünün makamına gitmem, Bu ramazan günü bu haksızlığı yapan gelsin nasıl mührü vurduysa gelsin kendi açsın, ben müdürün makamına gitmem" diyerek tepki gösterdi. Buna benzer yaşanan olumsuzluklar üzerine belediye tarafından basın bildirisi yayımlanarak konuyla ilgili bilgilendirmede bulunuldu.
Düzce Belediyesi'nden "Basın açıklaması"
Düzce Belediye Başkanlığı'ndan yapılan basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: "Kültür Mahallesi’nde yer alan Eski Sanayi Çarşısı’nda yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi, kamuoyunun da yakından bildiği üzere 2009 yılından bu yana gündemde olan ve uzun süredir planlanan bir dönüşüm sürecidir. Bölgenin depreme dayanıklı, modern ve planlı bir yapıya kavuşturulması amacıyla başlatılan çalışmalar doğrultusunda esnafımıza bilgilendirmeler yapılmış, alternatif iş alanları oluşturulmuş ve taşınma süreçleri için gerekli hazırlıklar tamamlanmıştır. Bu kapsamda inşa edilen Beltaş Modern Sanayi Sitesi’nden işyeri satın alan ancak halen Eski Sanayi Çarşısı’nda faaliyet göstermeye devam eden toplam 76 işyerine daha önce taşınmaları için süre tanınmıştır. Tanınan sürelerin dolmasının ardından sahada yapılan denetim ve tespit çalışmaları sonucunda mevcut durum kayıt altına alınmıştır. Yapılan incelemelerde; 16 işyerinin tahliye edildiği, 4 işyerinin kapalı olduğu,16 işyeri hakkında yürütmeyi durdurma kararı bulunduğu,10 işyerinin ruhsatlı olduğu tespit edilmiştir. Ruhsatsız faaliyet gösterdiği belirlenen 30 işyeri hakkında yürürlükteki mevzuat çerçevesinde mühürleme işlemi uygulanmıştır. Mühürlenen işyerlerinden 14’üne taşınma işlemlerini tamamlayabilmeleri amacıyla 30 gün ek tahliye süresi verilmiş olup, uygulamalar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan gerçekleştirilmiştir."