16 Nisan 2026, Perşembe
19:55

Kansu ve Erdem GMİS’i zi̇yaret etti

Kansu ve Erdem GMİS’i zi̇yaret etti

Gazeteci-Yazar ve İsmail Hakkı Tonguç Belgeliği Vakfı Başkanı Işık Kansu ile İsmail Hakkı Tonguç Belgeliği Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Haluk Erdem, bir panele katılmak için geldikleri Zonguldak’ta Genel Maden İşçileri Sendikası’nı (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Hakan Yeşil ile görüştü.

ZONGULDAK - BHA 

Ziyarette GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Yener Arslanbuğa ile Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir de bulundu.

Kansu ve Erdem, Genel Maden İşçileri Sendikası’nın köklü, Türkiye’de sendikal mücadelenin öncü sendikalarından biri olduğunu belirterek, GMİS’te bulunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

Kansu ve Erdem, son dönemde Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı bazı müesseselerde iş müfettişlerince iş sağlığı ve güvenliği gerekçesiyle alınan geçici iş durdurma kararının ardından yaşanan süreç ve gelişmeleri sordular.

 GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil de kendilerini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, geçici iş durdurma sürecindeki gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Işık Kansu ve Prof. Dr. Hasan Haluk Erdem, GMİS Yönetimini, Belediye Sineması’nda düzenlenecek olan kendilerinin konuşmacı olarak katılacakları

“Eğitim ve kültürde bir devrim: Köy Enstitüleri” konulu panele davet ettiler.

Benzer Haberler